Michael Douglas’ søn angriber retssystemet

Cameron Douglas er selv misbruger og blev i 2010 idømt fem års fængsel for handel med narkotika. Året efter blev straffen fordoblet, da han også blev dømt for at have begået en række lovbrud bag tremmer.
Douglas fik blandt andet smuglet medicin mod abstinenser ind i fængslet.

Systemets reaktion med hårde straffe er ifølge den 34-årige skuespiller en totalt forfejlet måde at angribe problemet på. I en artikel i internetavisen Huffington Post kritiserer han især de manglende behandlingstilbud.

»Der er en halv million andre i USA, der ligesom mig lægger sig til at sove bag tremmer i aften alene på grund af en overtrædelse af narkotikalovgivningen. Vores forældede retssystem tager kun ringe hensyn til, at afhængighed er en sygdom, og det straffer ofte misbrug hårdere end voldsforbrydelser«, skriver Douglas junior og understreger, at han hverken er ude efter særbehandling eller vil unddrage sig straf.

»Jeg har dummet mig og det indrømmer jeg gerne, men ligesom mange andre misbrugere er jeg åbenbart fanget i en ond cirkel af tilbagefald, Kuren mod dette er behandling og ikke fængsel, men retssystemets svar på alting er at låse døren og smide nøglen væk. Der er åbenbart ingen, som fatter, at metoden kun midlertidigt afholder de straffede fra at give efter for deres svaghed«, skriver den celebre indsatte.

De hårde straffe for selv små narkoforseelser er et levn fra præsident Richard Nixons krig mod narkotika, som er ført videre siden 1970erne.

På det seneste har der dog rejst sig stærkt kritiske røster, også fra Hollywood. Brad Pitt har således undsagt den forældede tankegang, der ifølge ham koster statskassen svimlende summer uden at løse ret mange problemer.

Hvis Cameron Douglas holder sin sti ren, bliver han sat på fri fod i 2018.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip