Michael er fanget på Filippinerne: ‘Danmark har vendt mig ryggen’

I dag lever 21-årige MIchael LeFevre Ørregaard sit liv på Filippinerne, selvom han hellere vil bo i Danmark.

Han er nemlig faldet for en 20-årig pige, som er Filippinsk statsborger.

Han tog oprindeligt til Filippinerne for at lave frivilligt arbejde og hjælpe hjemløse børn væk fra gaden. Mens han var i landet, mødte han hende, og derfra gik tingene hurtigt.

Da filippinsk kultur foreskriver, at man lidt hurtigere lader sig gifte, og da Michael LeFevre Ørregaard ikke var i tvivl om, at hans nye kærlighed var den rigtige, faldt han på knæ.

Læs også: Udlændingestyrelsen fortier børns ret til familiesammenføring

Men beslutningen betød også, at han måtte vælge imellem den kvinde, han elsker, og sit hjemland.

- Hun siger tit til mig, at jeg jo bare skal rejse hjem, hvis det er det, jeg vil. Men det har jeg kke lyst til, siger Michael LeFevre Ørregaard, som er uddannet smed i Danmark.

Hans kommende kone er i gang med en uddannelse som Marketing Manager, som hun bliver færdig med i marts 2016.

Han føler, Danmark har vendt ham ryggen. Selvom hans forlovede er indstillet på at lære dansk, at blive integreret og betale sin skat, så kan hun ikke komme med til Danmark, inden hun er blevet 23,5, hvor de kan begynde at søge om familiesammenføring.

Michael LeFevre Ørregaards store kærlighed er halvt spansk og halvt filippinsk, og han ærgrer sig over, at hun ikke har et spansk statsborgerskab. Så ville hun nemlig kunne flytte med ham til Danmark uden problemer.

- Vi har et inderligt ønske om at kunne flytte til Danmark og bygge en fremtid op sammen, hvor vores børn kan få sig en ordentlig uddannelse, og hvor jeg kan få mig et ordentligt arbejde, siger han til Dagens.dk og fortsætter:

- (Leve i et land red.) hvor vi ikke bliver ramt af naturkatastrofer, korruption, sygdom, fattigdom og meget andet.

Familien savner ham
Michael LeFevre Ørregaards familie bor i nærheden af Herning, og selvom de støtter ham i sit valg, så savner de ham og håber, der kommer en løsning på problemet.

Når først det forlovede par er fyldt 23,5 år og kan søge om familiesammenføring, så er der en række krav, som de unge skal leve op til.

Det forklarer chefjurist og souschef for Gellerupparkens Retshjælp Mona Matten.

- Reglerne omkring familiesammenføring kan groft sagt opdeles i de konstatérbare betingelser og tilknytningskravet. De konstaterbare betingelser, såsom 24-års reglen, er krav, som man jo umiddelbart nemt kan finde ud af om, man lever op til, siger hun og fortsætter:

- Det er derimod noget andet med tilknytningskravet, som er en ret vag og elastisk betingelse, da det er forbundet med et stort skøn fra myndighedernes side, og da parterne oftest ikke med garanti kan konkludere, om deres tilknytning er størst til et andet land end Danmark, inden de ansøger om familiesammenføring.”

Kærlighedshistorien startede for de to hurtigt efter, de havde mødt hinanden. Michael LeFevre Ørregaard friede til sin elskede på en scene til en skønhedskonkurrence, hun var deltager i.

Læs også: Dette må være årets mest romantiske klip: Her frier Alexander til Caroline

Foran  2.000-3.000 mennesker sagde hun ja til ham, mens hun græd af glæde.

Lykken var stor den dag, men nu er lykken til dels udskiftet med usikkerhed om fremtiden. De håber en dag at kunne bo i Danmark, få sig et hus, jobs, børn og en helt almindelig fremtid, som andre danske familier har det.

De har overvejet at flytte til Sverige, hvor de kan familiesammenføres under EU-reglerne. Men fremtiden er usikker for de to, som nu venter på, at de kan komme videre med deres liv.

Følg Dagens Politik for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip