Michael fik en fyreseddel og en regning på 130.000 kroner

Ingen løn for 363 timers arbejde, men en regning på 130.015 kroner for reparation af chefens slåmaskine og halmpresser samt betaling for presning af 645 af arbejdsgiverens halmballer. Det blev maskinfører Michael Bendtsen udsat for af sin tidligere arbejdsgiver, Morten Bang Jensen på Biskopstorp Hovedgård ved Ullerslev på Østfyn.

Den 31-årige Michael Bendtsen mener, at arbejdsgiveren uretmæssigt forsøgte at tørre regninger af på en medarbejder.

- Han sagde, at han tilbageholdt min løn, fordi jeg skulle have ødelagt presseren ved ikke at smøre den. Men det passer ikke. Det var rigtig, rigtig svinsk gjort, siger Michael Bendtsen.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

I juni 2012 blev Michael Bendtsen ansat af Morten Bang Jensen på Biskopstorp. 3F'eren var ansat til at køre og vedligeholde maskiner samt hjælpe til i stalden. Lønnen var fastsat til 130 kroner i timen - også for overarbejde - viser ansættelseskontrakten.

Men i slutningen af august blev den erfarne maskinfører fyret med omgående virkning. Fyringen faldt kort efter at halmpresseren var gået i stykker. Ifølge landmand Morten Bang Jensen skyldtes afskedigelsen dog ”manglende arbejde”, viser fyresedlen. Efter fyringen fik Michael Bendtsen ikke længere løn for udført arbejde.

Derfor rejste 3F Nordhøjfyn et krav mod landmanden om løn for 363,5 timers arbejde samt en måneds løn i opsigelsesperioden. Sagen endte med et forlig, og at Michael Bendtsen fik efterbetalt godt 77.000 kroner af sin tidligere arbejdsgiver. Samtidig undgik 3F'eren at betale 130.000 kroner for reparation af slåmaskine og halmpresser samt presning af halmballerne.

- Man kan næsten ikke synke lavere, når man som arbejdsgiver vil lade en medarbejder betale for sin egen produktion. Arbejdsgiveren har opført sig som en herremand over for vores medlem, siger Irene Christensen, faglig sekretær hos 3F Nordhøjfyn.

Dagens Gossip