Michael Jacksons hudlæge er død

Skrevet af admin

25/10/2015

Dagens topnyheder

Den legendariske popkonge Michael Jackson skabte overskrifter med sin skiftende hudfarve.

Hudlægen, der tilbage i 1993 annoncerede, at Michael Jackson led af hudsygdommen vitiligo, var Arnold Klein. Han døde torsdag af naturlige årsager i en alder af 70 år, bekræfter CNN.

Arnold Klein var Michael Jacksons hudlæge gennem 25 år, og ifølge CNN var de to også venner privat. Derfor var det også Arnold Klein, der kom med en officiel udtalelse om den hudsygdom, der angiveligt skulle være skyld i, at Michael Jacksons hud skiftede farve.

- Hr. Jackson har bedt om, at jeg giver denne officielle erklæring. Sygdommen er ikke smitsom, men er et resultat af manglende pigmentproducerende celler i huden, sagde dermatologen dengang til nyhedsbureauet AP ifølge CNN.

Arnold Klein havde sin egen klinik i Beverly Hills, hvor han også lavede kosmetiske indgreb.

Den amerikanske hudlæge så Michael Jackson en uge inden sangerens død, hvor han ifølge Arnold Klein havde det fint. Senere fortalte han i et interview, at han godt kendte til Michael Jacksons problematiske forhold til det bedøvelsesmidlet propofol.

- Jeg vidste godt, det var et problem. Jeg gjorde mit bedste for at afhjælpe det. Når jeg kunne, prøvede jeg at afværge det, men jeg er bare en enkelt person, og jeg bliver nødt til at tage mig af mig selv og mit eget liv, sagde hudlægen i et tv-interview med "In Session" ifølge CNN.

Arnold Klein blev beskyldt for medvirken til Michael Jacksons død, men blev frikendt for anklagerne. Michael Jacksons personlige læge Conrad Murray fik en dom på fire år for medvirken til sangstjernens død, og afsonede to år i fængslet.

/ritzau/FOKUS