Michael Jacksons læge bliver løsladt to år før tid

Michael Jacksons personlige læge bliver løsladt mandag efter at have afsonet halvdelen af sin fængselsstraf, det skriver CNN.

Conrad Murray, en canadisk født hjertelæge, blev idømt fire års fængsel for uagtsomt manddrab, efter at superstjernen blev fundet død i en lejet villa i Los Angeles, hvor han var ved at indøve nye shows til London's 02 Arena.

På grund af Californiens fængselsregler, der skal aflaste statens overfyldte fængsler, er det blot blevet til to års fængsel til 60-årige Murray, der har siddet bag murene siden november 2011.

Anklager David Walgren sagde under retssagen, at Murray "spillede russisk roulette med Michael Jacksons liv hver eneste nat" ved at give ham det smertestillende præparat "Propofol" for at få ham til at sove på en "hensynsløs, modbydelig måde."

Tidligere i oktober afviste et nævningeting i Californien, at lægen var inkompetent og frikendte dermed koncertarrangøren AEG Live for at have et medansvar for stjernens død i 2009.

Den fem måneder lang retssag kulminerede med en domsafsigelse fra 12 nævninge - seks mænd og seks kvinder.

De var enige om, at AEG Live havde ansat Conrad Murray i forbindelse med sangerens stort anlagte comeback-show. Men domstolen fandt, at lægen var kompetent til at klare det job, som han fik.

Murray kan dog ikke længere praktisere som læge i Californien, Texas eller Nevada efter dommen for uagtsomt manddrab, men hans advokat har givet udtryk for, at Murray vil forsøge at få det ændret, så han igen kan behandle patienter.

/ritzau/

Dagens Gossip