Michael Laudrup tror på dansk 2.-plads

Men er det nok? spørger Michael Laudrup, som mener, at spillerne må være ekstra opsatte i aften efter nederlaget til Armenien i Parken

Hvor store er Danmarks muligheder for at nå den andenplads, der giver adgang til playoff-kampene til VM? Og hvis det lykkes, hvad er så sandsynligheden for, at Danmark ikke bliver den dårligste to’er og dermed misser playoffen?

En del af svarene på disse spørgsmål kan komme i aften, når kampen mod Armenien fløjtes af. Ifølge Michael Laudrup er der dog gode muligheder for, at Danmark kan nå andenpladsen i gruppen.

- Jeg mener, at Danmark har en god realistisk mulighed for at nå andenpladsen i gruppen, siger Michael Laudrup til BT og fortsætter:

- Italien er sandsynligvis allerede gruppevinder, når de i næste måned kommer til Parken, og den sidste kamp hjemme mod Malta skal bare vindes. Så alt i alt ser jeg gode muligheder for at nå andenpladsen i vores gruppe, siger Laudrup.

Men al optimismen kan vise sig forgæves, hvis Danmark ikke får sejren i hus på Hrazdam Stadium i aften. Swansea-træneren, der som spiller har deltaget i to slutrunder, i 1986 og 1998, samt en gang som assistenttræner i 2002, peger på, at de danske spillere har noget at revanchere i forhold til blamagen mod Armenien i juni.

- Samtlige spillere må jo være ekstra opsatte, når de i aften går på banen mod Armenien efter hjemmebanenederlaget før sommerferien på 0-4, siger han og tilføjer:

- Men spørgsmålet er så, om det er nok?

For selv om Danmark ender på andenpladsen, er det kun de otte bedste to’ere fra de ni VM-kvalifikationsgrupper, der får en playoff-plads. Det vil sige, at den to’er, som er dårligst placeret, når kvalifikationen er spillet færdig, er ude.

- Som jeg kan se stillingerne i de forskellige grupper, bliver det enten to’eren fra Danmarks gruppe eller to’eren fra gruppe E (Schweiz, Norge, Albanien, Island, Slovenien og Cypern, red.), der ender som dårligste to’er og altså ikke får chancen i playoff-kampene, siger Michael Laudrup.

- I begge grupper er der lige nu fire ud af fem hold, der stadig har chancen for at blive to’er. Men netop det faktum er jo indtruffet, fordi de indbyrdes har taget point fra hinanden og derfor står skidt i det samlede to’er-regnskab, siger Laudrup.

Lommeregnerne skal altså findes frem både i aften og i oktober, hvor Danmark spiller de sidste to kampe mod Malta og Italien. Men de kan dog godt pakkes sammen igen, hvis Danmark ikke får fuldt udbytte af de tre kampe.

- Alle disse talkombinationer er jo kun interessante, hvis Danmark vinder sine tre resterende kampe, startende i aften i Armenien, siger Michael Laudrup.

Dagens Gossip