Michael Lumb lover FCN en sjælden oplevelse i Skt. Petersborg

FC Nordsjælland trak fredag Zenit St. Petersborg i tredje kvalifikationsrunde til Champions League, og det bliver noget af en mundfuld, mener den nuværende FC Vestsjælland-spiller Michael Lumb, der har en fortid hos russerne.

Zenit St. Petersborg blev fredag trukket op af bowlen, da FC Nordsjællands modstander i tredje kvalifikationsrunde til Champions League skulle findes.

Netop det russiske mandskab har FC Vestsjællands nyindkøb Michael Lumb en fortid hos, hvor han trods flere udlån var på kontrakt hos i perioden 2010 til 2012. Han fortæller, at FC Nordsjælland godt kan forberede sig på noget af en oplevelse, når de drager til Rusland.

- De er i gang med at bygge nyt stadion med plads til 60.000, men lige nu spiller de på det gamle stadion, hvor der kun er plads til 21.000 tilskuere. Til gengæld er der udsolgt til alle kampe, siger Michael Lumb og uddyber:

- Især bag det ene mål er der godt knald på. Selv om det er minus 25 grader, så skal de nok få smidt trøjerne og stå i bar mave. Men de kører selvfølgelig også med at få hældt lidt Vodka indenbords inden kampene. Det er en tradition, og så mærker de heller ikke, når det er rigtig koldt. Men det er nogle hardcore fans, som larmer rigtig meget, så det bliver meget svært for FC Nordsjælland at komme til Rusland og møde Zenit.

På banen skal Uffe Bech, Nicolai Stokholm, Kasper Lorentzen og deres holdkammerater op imod flere prominente navne som Andrei Arshavin, Axel Witsel og Hulk, og derfor bliver det en barsk opgave, vurderer Michael Lumb.

- Det her Zenit-hold er et rigtigt godt hold. Man kan sige, at heldigvis har de lige mistet én af deres største profiler Igor Denisov til Anzhi, som er landsholdsanfører for Rusland. Jeg syntes egentlig, at han var det her bindingsled, som fik spillet til at flyde, fortæller Michael Lumb, der især udpeger på brasilianeren Hulk, som én af holdets profiler.

- Jeg har fulgt med i lidt af deres opstart og så, at de her forleden fik en ordentlig en over hatten, da de mødte CSKA Moskva. Men det er stadig et godt hold, og nu kommer Hulk også tilbage efter at have været med til Confederations Cup. Men det er rigtigt, rigtigt stærkt hold, som har landsholdsspillere på alle positioner, og det er et hold, der gerne vil være boldbesiddende, og jeg tror, at FC Nordsjælland får det meget svært.

Hvordan det kommer til at gå FC Nordsjælland, det finder vi ud af, når første kamp spilles enten den 30./31. juli med returopgør enten den 6./7. august.

Dagens Gossip