Michael Valgren: Jeg kørte for andenpladsen til sidst

Skrevet af admin

17/04/2016

Mest læste i dag

Lige ved og næsten slår ingen mand af hesten. Men danske Michael Valgren var alligevel fuldt ud tilfreds med sin andenplads i Amstel Gold Race, selv om han lå godt til en sejr i afslutningen.

På de sidste kilometer af forårsklassikeren lå den 24-årige Tinkoff-rytter alene med Enrico Gasparotto (Wanty-Groupe Gobert), der endte med sejren i en direkte spurt med Valgren. Det slår dog ikke Valgren ud.

- Det er ærgerligt ikke at vinde, når jeg var så tæt på, men jeg vil sige, at jeg kørte også lidt for andenpladsen til sidst, da vi havde forspringet. Jeg synes, det var bedre at blive nummer to end nummer 17, siger Valgren til TV2 Sport.

Det var måske erfaringen, der gjorde forskellen på Valgren og Gasparotto, der kender løbet ud og ind, og som har vundet det i 2012. Samtidig følte Valgren sig skidt tilpas, og så var kræfterne slet og ret brugt op.

- Jeg prøvede bare at trække helt ind mod venstre for at se, om han led lidt på mit hjul. Men han var desværre hurtigere end mig, og jeg var sgu færdig til sidst.

- Amstel Gold Race er et løb, hvor man føler, man har det dårligt hele tiden. Jeg bøvlede langt hen ad vejen i løbet, men jeg havde sgu gode ben til sidst, siger han.

Valgrens andenplads er det bedste danske resultat i løbet, siden Bjarne Riis vandt det i 1997. Det hører samtidig til blandt de bedste danske klassikerpræstationer i de seneste år.

/ritzau/