Michel Platini trækker sig som Fifa-præsidentkandidat

Skrevet af admin

07/01/2016

Mest læste i dag

Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa) præsident, Michel Platini, trækker sig som kandidat til præsidentposten i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa). Det fortæller han til den franske sportsavis L'Equipe.

- Jeg trækker mit kandidatur. Jeg kan ikke længere gennemføre det. Jeg har hverken tiden eller lysten til at møde vælgerne, møde andre og kæmpe med andre, siger Uefa-bossen til L'Equipe.

Platini er for nylig blevet udelukket fra al fodbold i otte år af Fifas etiske komité sammen med den nuværende Fifa-præsident, Sepp Blatter.

Det er en overførsel på to millioner schweizerfranc fra Blatter til Platini i 2011, som strider mod Fifas regler omkring gaver, da det ikke kunne dokumenteres, at franskmanden havde krav på en så væsentlig pengegave.

Den franske fodboldboss har dog meddelt via sin advokat, at han vil anke afgørelsen til Den Internationale Sportsdomstol (CAS), men han vælger nu alligevel at trække sit kandidatur.

Uefa har allerede en i kandidatfeltet. Uefas generalsekretær Gianni Infantino meddelte sit kandidatur, da skandalen om Platini foldede sig ud og dermed bragte franskmandens kandidatur i fare.

Grundet den verserende sag mod Platini, som også endte i udelukkelsen på otte år, kunne Fifa ikke godkende Platinis ønskede kandidatur, hvorfor han formelt aldrig har været på listen over mulige præsidentkandidater.

Valget af ny Fifa-præsident finder sted 26. februar, hvor Sepp Blatter officielt træder tilbage.

Ud over Infantino er de fire øvrige præsidentkandidater Prins Ali Bin Al Hussein, Tokyo Sexwale, Salman Bin Ebrahim Al Khalifa og Jerome Champagne.

/ritzau/