Michelin-stjernerne drysser ned over provinsen

Skrevet af admin

24/02/2016

Mest læste i dag

Restaurant Kadeau på Bornholm, Frederiksminde på Sjælland og Henne Kirkeby Kro i Vestjylland.

For første gang har de tre restauranter, der ligger uden for storbyerne Aarhus og København, modtaget en Michelin-stjerne.

Det blev i dag klart på et pressemøde på Hotel D'Angleterre i København, hvor Michael Ellis, international chef for Michelin-guiden, præsenterede modtagerne i den nordiske Michelin-guide, Michelin Nordic Guide 2016.

Og selv om det ikke kom som den store overraskelse, så glæder det Simon Skouboe, formand for Familien Skouboes virksomheder, som blandt andet ejer Kirke Henneby Kro.

- Det kommer ikke helt bag på os, at Henne Kirkeby Kro fik en stjerne. Vi vidste, at de havde været på besøg og har arbejdet hårdt for at holde et niveau, hvor det kunne blive relevant.

- Så vi er meget glade og taknemmelige for, at Michelin har opdaget Henne Kirkeby Kro og har spredt sig væk fra de store byer.

Simon Skouboe undrer sig dog ikke over, at det tidligere har været de større byer, der blev drysset med stjerner.

- Det er naturligt, at Michelin har haft fokus på København og Aarhus. Det har mest været der, der har ligget noget. Men det er godt at se, at der nu kommer fokus på resten af landet også.

- Jeg håber også, at det bliver lettere at holde på de dygtige folk, når de ikke skal til København for at jage stjerner.

Ifølge VisitDenmark vil Michelin-stjernerne lokke flere turister til landet.

- Det er guld værd for turismen, at restauranterne i hele Danmark nu anerkendes for deres høje gastronomiske niveau.

- Stjernerne vil tiltrække et nyt købestærkt publikum fra udlandet, og der vil komme en øget interesse for de madoplevelser og fødevarer, som findes i lokalområdet. Det kan få stor betydning for turismen, siger direktør Lars Erik Jønsson.

Også restauranter i København har onsdag modtaget stjerner.

Restaurant Geranium fik tre Michelin-stjerner, som den første danske restaurant nogensinde, mens Kong Hans Kælder, som netop er blevet opkøbt af familien Skouboe, for anden gang modtog en stjerne. De mistede en Michelin-stjerne i 2014.

I resten af norden har de også grund til at juble. Blandt andet i Oslo, hvor den norske restaurant Maaemo får sin tredje tre Michelin-stjerne. Det er den danske kok Esben Holmboe Bang, som står bag restauranten.

/ritzau/