Michelle fødte tvillinger, men så opdagede lægerne en foruroligende forskel på dem

Michelle Catts var verdens lykkeligste mor, da hun for 2 1/2 år siden fik tvillingerne Sophie og Linkin.

Sammen med sin kæreste, Daniel Catts havde parret fået to raske børn, og alt var ren glæde. Det skriver Diply.com.

Men der gik ikke længe, før det gik op for forældrene fra Troy i Utah, USA, at der var noget galt.

Det stod klart, da lægerne foretog op til flere høreprøve på de to nyfødte. For mens den lille dreng, Linkin bestod prøverne, så blev hans søster Sophie ved med at fejle dem.

Og da lægerne begyndte at undersøge Michelles graviditet, gik det op for dem, hvad der var galt.

For tidligt i Michelle Catts' graviditet, blev hun smittet med Cytomegalovirus (CMV), der er en helt almindelig virusinfektion, som de fleste mennesker får, inden de er fyldt 50 år.

Normalt er infektionen harmløs. Der er som regel igen symptomer, og når man først har været smittet, så kan man ikke få sygdommen igen.

Dermed anede Michelle heller ikke, at hun havde haft CMV, og hvad hun slet ikke vidste var, at virussen kan være farlige for gravide – eller rettere for deres ufødte børn.

CMV kan nemlig skade fostres hjerneudviklning under graviditeten eller skal andre problemer forbundet med nervesystemet.

Mens Linkin ikke blev påvirket af sin mores virusangreb, gik det anderledes for Sophie. Hendes høreevne blev nemlig påvirket af virussen, så da de to børn kom til verden, havde Sophie en stærkt nedsat hørelse.

Heldigvis blev Sophie diagnosticeret hurtigt efter fødslen, og da man fandt ud af, at hendes høreproblemer skyldtes CMV, blev hun hurtigt behandlet med antivirus-medicin.

Dermed reddede man noget af Sophies hørelse, og selvom den lille pige i dag snakker via tegnsprog, mens hendes bror kan kommunikere med ord, så er forældrene lykkelige for, at sygdommen blev opdaget i tide.

Børnenes far, Daniel Catts har siden behandlingen af deres datter arbejdet for, at endnu flere stater i USA gør det obligatorisk, at nyfødte – ligesom I Utah – screenes for CMV umiddelbart efter fødslen.

I videoen herunder kan du se familiens historie.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip