Michelle viser sine ar frem: Ingen bør føle sig flove over at bære en bikini

Ind til for nylig, var det 21 år siden, at Michelle Elman sidst bar en bikini i offentligheden. Hun skammede sig nemlig over sine ar.

Michelle er ifølge Metro blevet opereret 15 gange - hun har haft en hjernetumor, en punkteret tarm og en cyste på hjernen.

De seneste 21 år har Michelle nemlig haft en tilstand kaldet hydrocephalus, som forårsager en ophobning af væske i hjernen.

Sygdommen har sat sine spor på Michelles krop, som betyder, at hun følte sig utilpas, når hun viste den for andre mennesker.

- Den hårdeste del har været at håndtere de ar, som operationerne har givet mig, for det var den del, som ingen talte om. Fra at tage tøjet af efter idræt, til første gang, du tager trøjen af foran din kæreste. Disse ar synes at have skabt problemer for mig, uanset hvor, og ingen forstod det tilsyneladende, skriver Michelle Elman i et blogindlæg.

Da Michelle var 10 år gammel, ville hun være som sine veninder, så hun spurgte sin mor, om hun kunne købe en bikini. Moderen tøvede, men gik med til det.

Men da Michelle kom ud ad prøverummet, blev hun mødt af et medlidende blik. Selvom hun vidste, at medlidenhed er velmenende, gjorde det hende ked af det.

Efterfølgende bar Michelle en bikini ved enkelte lejligheder, men på grund af omgivelsernes reaktioner, blev det lettere for hende at gemme sin krop væk i en badedragt.

Da en ven for nylig spurgte Michelle, hvorfor hun aldrig bar en bikini, svarede hun, at mennesker med ar, ikke kan gå i bikini.

Michelle var chokeret over sit eget svar - hun var efterhånden blevet en selvsikker kvinde, som elskede sin krop og sine ar.

Men opfattelsen af, at hun ikke kunne bære bikini i offentligheden, var blevet så rodfæstet, at hun ikke længere satte spørgsmålstegn ved den.

Da besluttede Michelle, at hun ville have bikini på denne sommer. Hun bookede en rejse til Florida og besluttede sig for at tage en bikini med.

Men efterhånden, som rejsen nærmede sig, begyndte hun at blive nervøs. Michelles venner fik dog overbevist hende om, at hun skulle fuldføre sin mission.

- Det var en af de sværeste ting, jeg har gjort. Men det var også en af de mest befriende - at vide, at jeg ikke lod to stykker stof forhindre mig i at føle mig tilpas i min egen krop, Der var stadig nogen, der stirrede, men jeg var ikke længere en 10-årig pige, og det påvirkede mig ikke. Ingen skal skamme sig over sin krop. Uanset, om du har strækmærker eller ar. Lad os stå ved os selv og være stolte af vores ar, og den historie, som de repræsenterer, skriver Michelle Elman.

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

Dagens Gossip