Microsoft giver nyt styresystem gratis til pirater

Skrevet af admin

01/06/2015

Dagens topnyheder

Microsoft udgiver Windows 10 som en gratis opdatering 29. juli i år. Lanceringen af Windows 10 har længe været "sommeren 2015", men mandag specificerer Microsoft datoen på det nye styresystem.

- Med Windows 10 bygger vi videre på vores vision for den personlige computer, der har fokus på at beskytte dine personlige oplysninger, give dig en højere grad af mobilitet på tværs af dine digitale enheder, og lader dig interagere på naturlig vis via tale, touch, skrift og hologrammer, siger Terry Myerson, administrerede vicedirektør hos Microsoft.

Windows 10 erstatter sin udskældte lillebror ved navn Windows 8, hvilket medførte mange jokes om, at Microsoft ville så langt væk fra problembarnet 8, at man sprang 9'eren over.

Det nye styresystem er gratis for brugere, der har en legitim version af Windows 7 eller 8, mens alle med en ulovlig, piratkopieret udgave tilbydes, hvad Microsoft i en pressemeddelelse betegner som et "meget attraktivt tilbud".

Normalt køber brugeren styresystemet som en licens, men ifølge Forbes bliver licenseringen af produkter en stadig svindende del af Microsofts indtægter. Det er faldet fra 23 procent af de samlede indtæger til 16 procent.

Samtidig er den gratis opdatering en måde for Microsoft at samle deres brugere under et fælles styresystem. Men det ses også som en olivengren til kinesiske brugere, hvor tre fjerdele af alt computersoftware er piratkopieret.

Med Windows 10 relanceres startknappen og ifølge Microsofts pressemeddelelse giver styresystemet bedre batterilevetid end nogensinde.

Samtidig introduceres "Hello", der en slags sikkerhedssoftware, som kan genkende dit ansigt ved hjælp af dit webkamera. Funktionen gør adgangskoden overflødig.

Nogle brugere kan allerede nu gøre klar til at installere den nye software, der altså udkommer 29. juli. Hvis du ser et Windows-flag i hjørnet af din computer, er du en af de udvalgte.

Windows 10 virker på tværs af din tablet, mobiltelefon, Xbox og computer.

/ritzau/