Midnatsmesser tiltrækker tusindvis i Rom og Bethlehem

Som sædvanlig er tusindvis af turister og pilgrimme passeret gennem kontrolposterne mellem Israel og Vestbredden for at opleve tirsdagens midnatsmesse i Betlehem. Den lille by i det palæstinensiske selvstyreområde, hvor Jesus angiveligt blev født.

I sin prædiken i Fødselskirken, der er bygget på det sted, hvor Jesus siges at være kommet til verden, opfordrede Foud Twal, ærkebiskop i Jerusalem, til en "retfærdig og rimelig løsning " på den israelsk-palæstinensiske konflikt.

- Denne smertefulde virkelighed rejser mange spørgsmål vedrørende vores fremtid i dette land og giver os mange bekymringer, sagde den 73-årige Twal.

Men "svaret ligger ikke i hverken udvandring eller i, at vi lukker os selv inde. Det består i at bo her. At leve og dø her", sagde han i sin prædiken, der traditionen tro blev overværet af den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas, og andre politiske ledere.

- Fra dette hellige sted husker vi al modgang i verden: Fra borgerkrige i Afrika til tyfonen i Filippinerne, den vanskelige situation i Egypten og i Irak samt tragedien, der udspiller sig i Syrien, sagde Twal.

I Vatikanet i Rom holdt pave Frans samtidig sin første midnatsmesse som overhoved for verdens omkring 1,2 milliarder katolikker.

I Peterskirken, der var fyldt med cirka 10.000 katolikker, opfordrede han folk til at åbne sig mod Gud.

- I vores personlige liv er der både lyse og mørke øjeblikke, lys og skygger. Hvis vi elsker Gud og vores brødre og søstre, vandrer vi i lyset.

- Men hvis vores hjerter er lukkede, hvis vi domineres af stolthed, bedrag, egoisme, så sænker mørket sig i vores indre og omkring os.

Katolikker fra alle verdenshjørner deltog i højtideligheden. Nogle ankom, fordi de føler, at den nye pave har været et frisk pust i den katolske kirke.

- Han bringer en ny æra ind i kirken. En kirke, som fokuserer mere på de fattige og er mere livlig. En kirke, som bekymrer sig om alle i hele verden, siger Dolores Di Benedetto fra pavens hjemland, Argentina.

Og fysisk er den 77-årige pave væsentlig mere livlig end sin forgænger, pave Benedikt, der trådte tilbage i marts.

Ved de foregående års midnatsmesser blev pave Benedikt i en vogn trillet gennem den enorme katedral. Pave Frans spadserede ved egen kraft op gennem midtergangen.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip