Midtbaneveteran takker af i Esbjerg efter 17 år

Skrevet af admin

06/12/2015

Dagens topnyheder

Hans Henrik Andreasen optræder søndag for sidste gang i Esbjergs trup i næsten 17 år efter sin debut i en fodboldkamp mod Ikast i foråret 1999.

Det sker, når Esbjerg på hjemmebane møder Sønderjyske i Superligaens tidlige søndagskamp.

- Det er en speciel dag for mig, og det har fyldt meget i mit hoved op til kampen. Måske er det hele lidt vemodigt.

- Esbjerg har været en del af min hverdag i mange år, jeg har fået venskaber og gode bekendtskaber, og min familie og jeg har haft mange gode oplevelser i klubben, siger Andreasen til klubbens hjemmeside.

I den første periode i Esbjerg var midtbanespilleren med i udviklingen fra 1. division til at etablere sig i Superligaen og opnå bronzemedaljer i 2004.

Siden fulgte to sæsoner i tyske Greuther Fürth og fem i OB, hvor han var blandt profilerne og tre gange var med til at vinde sølvmedaljer.

Da han vendte tilbage til Esbjerg i januar 2013, opnåede han samme år at vinde pokalfinalen og som anfører deltage i den europæiske succes.

- Jeg har hele tiden forsøgt at gøre mit bedste og give videre af min erfaring herfra og fra andre klubber til medspillere og trænerteam.

- Jeg føler, at jeg har været med fra begyndelsen af noget stort i Esbjerg med hele udviklingen fra en halvprofessionel klub til et fint superligahold. Hele klubben er fulgt med og er blevet mere professionel, siger han.

Veteranen har nået milepælen at blive den mest scorende midtbanespiller i Superligaens historie med 65 mål i 388 kampe.

- Jeg nærmer mig da enden på den aktive karriere og har ikke flere sæsoner i mig endnu. Men jeg vil gerne spille en sæson eller halvanden endnu, og jeg må se, om der viser sig interesse fra andre klubber.

- Jeg kan nok ikke tillade mig at være så kritisk lige nu, siger Andreasen, som på længere sigt gerne vil have en fremtid inden for fodboldverdenen.

Esbjerg tager søndag imod Sønderjyske. Kampen spilles klokken 13.30.

/ritzau/