Midtjyder vinder kæmpesejr i vigtigt bundopgør

05/03/2016

HC Midtjylland har ambitioner om at skabe et fremtidigt tophold i herrernes håndboldliga, men først skal klubben sikre sig forbliven i den bedste række.

Og midtjyderne tog et stort skridt mod redning, da holdet hjemme i Herning slog bundrivalen Nordsjælland med hele 32-20 efter 15-11 ved pausen.

Allerede fra kampens første minutter var det tydeligt, hvilken vej vinden blæste. HC Midtjylland bragte sig foran 9-2 i løbet af 11 minutter, og selv om nordsjællænderne kom bedre med, efterhånden som halvlegen skred frem, kom gæsterne aldrig tæt på.

Også efter pausen var midtjyderne nemlig bedst. Hjemmeholdet scorede halvlegens første fire mål, og derfra var det kun et spørgsmål om sejrens størrelse.

Martin Lysdahl Hansen og Pascal Hens delte topscorerværdigheden for HC Midtjylland med seks mål hver. Cornelius Kragh og Nicolai Pedersen scorede begge fem gange for nordsjællænderne.

Med sejren kommer HC Midtjylland op på 15 point på tredjesidsteplads. Nordsjælland Håndbold er stadig i overhængende nedrykningsfare med 11 point - kun et mere end Skive, der indtager den direkte nedrykningsplads.

En anden af HC Midtjyllands konkurrenter i bundregionen Ribe-Esbjerg havde også en god lørdag med en stærk udesejr over Sønderjyske, der blev slået 29-22. Vestjyderne har nu samlet 17 point i den jævnbyrdige liga.