Mie Ø. Nielsen svømmer sig i finalen i rekordtid

Mie Ø. Nielsen valgte at stille op i 200 meter fri på sidstedagen af EM i svømning på kortbane, og det viste sig umiddelbart at være en god idé.

EM-stævnets store danske profil svømmede sig i finalen, der svømmes søndag aften, og hun gjorde det i tiden 1.55,04 minut, hvilket er ny dansk rekord og tredjehurtigste tid af alle.

Og Mie Ø. Nielsen virker som en svømmer med kræfter nok til både at give den gas i finalen i 200 meter fri samt i den danske holdkap, som gerne skulle udløse guld i Herning.

Julie Brøndum Petersen svømmede 200 meter fri i tiden 2.01,15 minutter, hvilket ikke var nok til at gå videre. Lotte Friis trak sig fra 200 meter fri, og hun er også bedre på de længere distancer, hvor det tidligere i Herning blev til sølv på både 400 og 800 meter.

I 50 meter fri svømmede Pernille Blume sig i semifinalen med tiden 24,57 sekunder. Det var niende bedste tid af alle og rigeligt til at nå semifinalen. Julie Levisen og Kelly Riber Rasmussens tider rakte ikke til videre avancement.

Jeanette Ottesen valgte at trække sig fra 50 meter fri for at spare på kræfterne, ligesom litaueren Ruta Meilutyte, der er en af Rikke Møller Pedersens største konkurrenter i 100 meter bryst finalen søndag eftermiddag, heller ikke stillede op.

De danske herrer har ikke haft noget stort EM, og det lykkedes heller ikke 18-årige Daniel Steen Andersen at svømme sig videre til semifinalen i 50 meter butterfly. Tiden 23,68 rakte ikke.

Heller ikke i 200 meter bryst var der oprejsning for de danske herrer. Emil Klingberg blev treer i sit heat i tiden 2.12,08 minutter, mens Chris Christensen blev otter i sit heat i tiden 2.08,64. Ingen af danskerne gik videre.

I kvindernes 400 meter medley havde Danmark to med. Sidse Kehlet blev suverænt sidst i 400 medley med en tid over fem minutter, mens Julie Aglund Lauridsen svømmede i tiden 4.39,78, minutter.

Det rakte lige præcis ikke til en plads i finalen, men hun er reserve og klar til at springe i vandet til finalen søndag aften, hvis en af de øvrige melder fra.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip