Migranter i hundredvis strømmer til Siciliens havnebyer

Flere end 1300 migranter, primært fra Afrika og Syrien, ankom lørdag til Sicilien efter at være blevet samlet op i Middelhavet, oplyser den italienske kystvagt til nyhedsbureauet AFP.

Omkring 785 af dem, heriblandt 133 kvinder og 27 børn, er ankommet til Palermo om bord på det norske fartøj Siem Pilot, som indgår i EU's grænsekontroloperation Triton på Middelhavet efter de tragiske hændelser i foråret med hundredvis af druknede passagerer.

Andre 468 blev sejlet til den sydøstligt beliggende sicilianske by Pozzallo om bord på det irske flådefartøj Le Niamh, skriver AFP.

102 øvrige, heriblandt to gravide kvinder, blev ført til Trapanis havn på den vestlige side af øen. Fem af de reddede mænd blev ført til sygehuset i Trapani for at blive behandlet for skader. Det er ikke præciseret, hvilke skader der var tale om.

Migranterne blev ifølge det norske nyhedsbureau NTB samlet op af tre italienske kystvagtfartøjer og bragt om bord på det norske skib, der satte kursen mod Palermo. De fleste af migranterne oplyser, at de er fra Eritrea.

Skibet har aldrig haft så mange migranter om bord på én gang, oplyser det norske kriminalpoliti, Kripos.

- Det er krævende at have ansvaret for så mange mennesker, men der har heldigvis ikke været nogen alvorligt tilskadekomne eller syge om bord, siger indsatsleder Erling Olstad til NTB.

Operationen lørdag var den femte redningsaktion for Siem Pilot, der nu har sejlet 2709 migranter i land, siden skibet blev en del af Operation Triton i juni.

Italien og Grækenland er hårdt belastet af håndteringen af den massive stigning i antallet af migranter, der flygter fra væbnede konflikter og fattigdom i Mellemøsten og Afrika.

Flere end 1900 migranter har mistet livet i år i forbindelse med de livsfarlige transporter over Middelhavet til Europa i synkefærdige fartøjer. Omkring 150.000 personer menes at have klaret overfarten i 2015 ifølge Den Internationale Organisation for Migration.

/ritzau/

Dagens Gossip