Mike Jensen scorer i skyggen af familietragedie

24/06/2015

Få timer før kampstart mod Rosenborg i den norske pokalturnering fik Tromsdalen-spilleren Mohammed Ahamed Jama besked om, at hans far var død.

Trods familietragedien og den triste besked valgte Jama at spille 1/8-finalen, og angriberen scorede tilmed et mål i det, der endte med et 1-7-nederlag.

- Jeg har i samråd med familien bestemt mig for at spille kampen som planlagt på Lerkendal.

- Både mor og jeg mente, at det var noget, far også ville have ønsket. Han og mine søstre var min største fodboldfans, sagde Jama til NRK før kampen.

Faderen med det næsten identiske navn Ahamed Jama blev ifølge NRK 57 år og døde efter kort tids sygdom i Kenya.

Som om det ikke var nok, blev familien også ramt af et dødsfald i vinter, da 29-årige Jamas lillesøster Layla omkom i en brand i Tromsø.

Jama, som spillede i Tromsø fra 2009 til 2012 og siden har optrådt for Tromsdalen, var anfører, og han reducerede til 1-3 efter 51 minutter. Han fejrede målet ved at pege mod himlen.

Forinden havde den danske midtbanespiller Mike Jensen scoret til 3-0 på et flot langskud efter 38 minutter. Den stilling holdt til pausen.

I anden halvleg var der bortset fra Jamas reducering ikke meget at komme efter for Tromsdalen, som spiller i den tredjebedste fodboldrække i Norge.

Mike Jensen fik fuld spilletid for Rosenborg, som også benyttede Erik Nielsen i de første 67 minutter. Tobias Mikkelsen sad på bænken for Rosenborg i hele kampen.