Mikkel H.: Franskmænd var i deres bedste alder i 2011

Danmark og Frankrig stod over for hinanden i 2011 i VM-finalen, hvor det endte med en fransk sejr på 37-35 efter forlænget spilletid.

Mange af de franske spillere er fortsat med på det håndboldlandshold, der søndag spiller EM-finale mod Danmark, og det kan ifølge Mikkel Hansen blive en fordel for danskerne.

- Alle spillerne er blevet ældre, hvilket jeg håber vil gavne os.

- Vi har fået mere rutine ind på vores hold siden den finale, og de er blevet ældre. Dengang var det franske hold generelt i deres bedste alder, og forhåbentligt er de en lille smule langsommere nu, siger Mikkel Hansen.

Selv om Frankrig er et fysisk stærkt hold, så mener Danmarks største stjerne netop, at det er på de fysiske parametre, at danskerne kan vinde EM-finalen.

- De spiller meget fysisk, og kan vi komme ud at løbe med dem, så tror jeg, at det ser godt ud. Vi skal spille hurtigt. Man så også mod Kroatien i semifinalen, at de blev lidt trætte imod os i anden halvleg, siger Hansen.

- Vi skal vise, at vi har en kæmpe tørst, og at vi vil vinde det her guld. Jeg håber, at man ser et rigtig motiveret dansk hold, som er i stand til at få publikum med i kampen.

Danmark slog i november og senest i januar franskmændene i forbindelse med to Golden League-stævner. De to sejre kan ifølge Mikkel Hansen ikke bruges til så meget nu.

- Det er noget andet at møde Frankrig midt i sæsonen end til EM.

- Men det betyder da noget, at man ikke har tabt med otte mål, for så tænker man: Hvad sker der? Vi skal respektere dem, for vi har muligheder mod dem, siger Mikkel Hansen.

- Vi skal være rigtig godt forberedte og justere, hvis vi laver nogle fejl, eller hvis de gør noget rigtigt godt. Det kommer blandt andet til at handle om hvilket hold, der er bedst til at justere sit spil.

Finalen bliver spillet klokken 17:30 i Boxen i Herning.

/ritzau/

 

Dagens Gossip