Mikkel Hansen åbningssejr: Derfor spiller vi så godt

Håndboldlandsholdet har til tider haft svært ved at få angrebsspillet til at flyde sådan, som det var planen.

Oftest har problemet været manglende tempo, og det har holdet arbejdet på at gøre noget ved i optakten til EM-slutrunden.

At anstrengelserne ikke har været forgæves, så Mikkel Hansen gode tegn på i åbningskampen mod Makedonien.

- Der var masser af bevægelse både defensivt og offensivt, så det var rigtigt fint. Vi var ikke helt gode nok til at score på vores chancer, men kontrafasen virkede rigtigt godt, siger Hansen.

Han mener, at Danmark med fordel kan bruge det kraftoverskud, som man har i kraft af, at der på alle pladser er mindst to spillere i verdensklasse.

- Vi har en bred trup, hvor vi kan tillade os at løbe på det hele og spille hårdt i forsvaret.

- Og det skal vi også, for hvis vi begynder at spille langsomt, så er vi lettere at have med at gøre. Mange af dem, vi spiller mod, vil gerne det modsatte, siger venstrebacken, som dog erkender, at det ikke er verdens nemmeste opgave.

- Det er sværere at tage beslutningerne i fart, men hvis du øver dig på det og bliver god til det, så kan det være svært for modstanderne at dæmme op for det.

- Og man skal også finde balancegangen mellem at spille korte angreb på måske 20 sekunder og så stå i forsvaret i et minuts tid.

- Det kan godt give en lidt skæv rytme i kampen, specielt når det ikke lige kører, og så gælder det om at have hovedet med, siger han.

Men én ting er altså tempoet, en anden ting er træfsikkerheden, som ikke var alt for god mod makedonerne.

- Det var da på sin vis dejligt, at det ikke var perfekt. Så har vi lidt at arbejde med til næste kamp.

Den spilles mod Østrig, og den fløjtes i gang tirsdag 20.30.

/ritzau/

Dagens Gossip