Mikkel Hansen: Det var godt nok elendigt

Da Danmark tabte VM-finalen til Frankrig for tre år siden, fik sølvmedaljen ikke lov at hænge ret længe om halsen på Mikkel Hansen.

Danskeren flåede dengang medalje af, så hurtigt det kunne lade sig gøre. Men efter endnu et finalenederlag til franskmændene søndag aften, beholdt han dog pænt sin EM-sølvmedalje under træningsdragten.

Men venstrebacken er mindst lige så ærgerlig denne gang over den spildte guldchance.

- Vi har spillet fint indtil nu i turneringen, men det er ærgerligt, at vi ikke kunne levere på et højere niveau, når vi var nået så langt. Vi får vel ikke en større chance for at vinde guld på hjemmebane, siger Hansen.

Han mener ikke kun, at det er franskmændenes skyld, at det endte med et så klart nederlag som 32-41.

- Det er en kombination af, at de spillede rigtigt godt angrebsspil, og at vi dækkede rigtigt dårligt op. Vi prøvede at få dem til at skyde fra anden, tredje eller fjerde angrebsposition, men alt gik ind, siger Mikkel Hansen.

Undervejs opgav han aldrig helt troen på, at det umulige comeback kunne lade sig gøre.

- Alt kan ske i håndbold, og jeg så deres semifinale mod Spanien (hvor Frankrig satte en femmålsføring over styr undervejs, red.), så selvfølgelig troede jeg på det.

- Vi fik en okay start på anden halvleg, men de spillede også bare godt og scorede på deres chancer, og så blev de svære at hente, når vi bare lå og byttede mål, siger Paris-spilleren.

Han mener ikke, at man kan sammenligne sidste års kollaps i VM-finalen mod Spanien med dette års finale.

- Sidste år slog vi op i banen, men i dag gjorde vi, hvad vi kunne. Vi spillede bare mod et rigtigt godt hold.

- Vi hentede jo også nogle mål i forhold til sidst, så næste gang kommer vi forhåbentlig tættere på, siger han sarkastisk med henvisning til, at hvor Danmark for et år siden tabte med hele 16 mål, lød målforskellen denne gang kun på ni mål.

/ritzau/

Dagens Gossip