Mikkel Hindersson suveræn, da det gjaldt: Klar til VM

To dage før sin 23 års fødselsdag slog Mikkel Hindersson til og kvalificerede sig til sin fjerde VM-turnering i bordtennis.

I tredje og sidste afdeling af VM-kvalifikationen onsdag i Idrættens Hus vandt han klokkeklart fem sejre på stribe og kvalificerede sig med bred margin.

Selv om Morten Hyrup Rasmussen havde en halvdårlig dag og kun vandt to af sine fem kampe, blev han toer sammenlagt og tog den fjerde og sidste danske plads i det individuelle VM til maj i Paris for næsen af Tobias Lau.

To spillere var udtaget på forhånd, DM-finalisterne Jonathan Groth og Kasper Sternberg, som til daglig spiller i topligaerne i henholdsvis Tyskland og Sverige.

- Alle kampe er vigtige i en sådan turnering. Jeg var lidt spændt fra starten, men vidste, at spillede jeg op til mit niveau, var jeg sikker, siger en storspillende og fokuseret Mikkel Hindersson, som kun tabte tre sæt i de fem kampe.

Mikkel Hindersson har de seneste fire år spillet i SV Siek i den tyske 2. Bundesliga. Næste sæson hedder det formentlig Sverige eller Danmark med barndomsklubben Virum-Sorgenfri som en stærk bejler.

På andenpladsen i den tredje kval-turnering en vaskeægte overraskelse, det 16-årige stortalent Tobias Rasmussen fra Amager Bordtennisklubs 1. divisionshold.

Han vandt tre af sine fem kampe og imponerede med et boldtalent og en fysisk og mental styrke, som kan bringe ham langt.

- Tobias er en spændende spiller med et stort potentiale, understreger DBTUs sportschef, Peter Sartz.

Hos kvinderne udtages VM-spillerne på den traditionelle facon af trænerne. Mie Skov er selvskrevet, mens navnene på de to øvrige spillere offentliggøres på tirsdag.

 

 

 

Dagens Gossip