Mikkel om dommerne: Vi ryger ud for at puste på fløjene

Skrevet af admin

19/01/2014

Dagens topnyheder

Dommerne har lagt en hård linje ved EM i håndbold, hvor der ikke skal særligt meget til for at trække en tominuttersudvisning.

Danmarks største stjerne Mikkel Hansen fortæller, at det kræver en del tilvænning i forhold til dagligdagen i fransk håndbold, hvor dommerne tillader langt hårdere spil, når han spiller for Paris Handball.

- Det er meget underligt at gå fra hverdagen i Frankrig, hvor fløjene bliver jernet i gulvet, og der ikke sker noget. Og så her til EM, hvor man ryger ud i to minutter, når bare man puster til fløjene.

- Når fløjene er blevet kantet her ved EM, så er der nærmest konsekvent blevet dømt straffe og en tominuttersudvisning, siger Mikkel Hansen.

- Det har været en konsekvent linje. Det er ikke kun et dommerpar, der har dømt sådan, men alle sammen, så vi må justere lidt, så vi ikke får dumme udvisninger.

Stjernen fra Paris gider ikke at lade sig irritere over, at dommerne tillader mindre end, hvad han er vant til.

- Vi kan ikke gøre så meget ved det. Vi må trække os lidt, når vi er i nogle bestemte situationer, og så må vi håbe, at Niklas Landin og Jannick Green i målet redder bolden i stedet for, at vi river en modstander ned, siger Mikkel Hansen.

Landstræner Ulrik Wilbek slog på sit pressemøde før mandagens opgør mod Ungarn fast, at han synes, dommerne er gået for vidt, efter at der blev dømt hele 14 straffekast i lørdagens sejr på 31-28 over Spanien.

Danmark møder Ungarn i aften klokken 20.30 i Boxen i Herning. Danskerne kan med en sejr booke billetter til semifinalen, selv om holdet fortsat mangler at møde Island i mellemrunden.

/ritzau/