Mild og cremet gulerods-peberfrugtsuppe med sprød kylling

Ristningen af grøntsagerne i denne suppe giver den en særligt dyb, aromatisk og sød smag.

Da grøntsager og kylling ikke skal have samme varme i ovnen, vil jeg anbefale at grøntsagerne ristes først, hvorefter kyllingen kommes i ovnen. Alternativt kan grøntsagerne ristes en dag i forvejen – fx når du alligevel laver aftensmad dagen før. Opbevar da grøntsagerne på køl indtil de skal bruges.

Til fire personer skal du bruge:
800g gulerødder
1000g peberfrugter – røde, gule og orange
300g løg
16 fed hvidløg
2 ds. kokosmælk (á 400ml)
400g vand eller kyllingefond
Olivenolie, havsalt og sort peber
8 kyllingeoverlår
100g græskarkerner

Skræl gulerødderne og skær dem i grove bidder. Rens peberfrugterne og skær dem i grove bidder.

Pil løgene og skær dem i grove bidder. Pil hvidløgsfedene.

På en bagepapirsbeklædt bageplade blandes grøntsagerne. Dryp med olivenolie og drys med havsalt og vend grøntsagerne godt rundt. Rist grøntsagerne i en forvarmet ovn på 225C i ca. 45 minutter eller indtil grøntsagerne er gennembagte med sorte kanter hist og pist.

Hæld grøntsagerne op i en foodprocessor sammen med kokosmælk og vand og blend til en glat og cremet suppe. Hæld suppen op i en gryde. Alternativt kan en stavblender også bruges, kombiner da alle tingene i en gryde og blend suppen. Stil suppen til side.

Gnid kyllingeoverlårene ind i havsalt og sort peber og læg dem i et ovnfast fad. Steg kyllingelårene i en forvarmet ovn på 200C i 45-60 minutter eller indtil kødsaften er klar, kødet er gennemstegt og skindet sprødt.

Varm suppen op i gryden og smag til med havsalt og sort peber. Portionsanret suppen og top med plukket kylling og græskarkerner.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

Sabine Murati er 26 år og uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.

Dagens Gossip