Mild weekend bliver tør og grå

Skrevet af admin

15/11/2013

Dagens topnyheder

Weekenden fra fredag til søndag udmærker sig ved at byde på mindre regn end både dagene før og dagene efter.

Samtidig er temperaturerne for årstiden slet ikke så ringe endda, lyder det fra vagtchef ved DMI, Bill Vejdegren.

- Overskriften er, at det er en mild weekend, vi går i møde. Vi har haft nogle lune dage, og det bliver endnu lunere i weekenden. Dagtemperaturerne ligger tættere på 10 end fem grader, siger han.

Bliv ven med Dagens Vejr på Facebook

Fredagen begynder både skyet og diset. Der kan også ligge noget tåge i Jylland. Men så ser det ud til, at der kan komme nogen eller en del sol.

- Efterhånden som dagen skrider frem, skal vi nok få noget sol igennem langt de fleste steder. Østpå og langt nede sydpå bliver det dog nok først i løbet af eftermiddagen, varsler meteorologen.

Lørdagen bliver til gengæld noget mere grå, og selvom det ikke er regn, der sætter dagsordenen i weekenden, så kan lidt fin- og småregn ikke udelukkes lørdag.

- Lørdag regner vi med, at det bliver overvejende skyet vejr, og det kan blive forholdsvis blæsende ved kysterne, hvor vinden kan blive op til hård fra sydvest.

- Men natten til søndag passerer en svagt koldfront landet fra nordvest, og tør luft strømmer ned over os fra nordvest, fortæller Bill Vejdegren.

Den tørre luft betyder mere sol søndag - dog bliver det mest skyet mod syd og sydøst.

Natten til mandag og mandag morgen kan til gengæld godt komme til at kræve opmærksomhed for trafikanterne.

For her falder temperaturen nemlig til nær frysepunktet på grund af et manglende skydække til at holde på varmen. Det kan især på Sjælland betyde lokal nattefrost og mulighed for glatføre mandag morgen, advarer vagtchefen.

Næste uge præges af, at nye fronter skal over Danmark fra sydvest, og så står den igen på nedbør.

/ritzau/