Milde vinde fra sydvest holder vinterkulden væk

Skrevet af admin

14/12/2015

Dagens topnyheder

Bortset fra nogle få vinterlige indslag i form af lidt sne eller slud, så står Danmark foran en usædvanlig mild uge årstiden taget i betragtning.

Vinterkulden kan ikke bide sig fast, og som ugen skrider frem vil det gradvist blive mere lunt. Torsdag og fredag giver en varmfront endda mulighed for tocifrede plusgrader.

Ifølge Henning Gisselø, vagthavende meteorolog ved DMI, så får vi med undtagelse af mandag ikke noget, der ligner vinter de kommende mange dage.

- Det er helt atypisk med så høje temperaturer så langt ind i julemåneden. Men det var jo også det, vi oplevede i efteråret, som ligeledes var meget mildt, konstaterer han.

Lokalt er der mulighed for en smule nattefrost de kommende to nætter, men hård frost bliver der langt fra tale om.

Forklaringen er, at vinden stort set bliver ved med at komme ind fra farvandene ud for det sydvestlige Europa.

- Overordnet er det en masse varme fra sydvest, der fortsætter med at dominere. Hver gang kulden vover sig frem, så går der ikke en dag eller to, før den er væk igen. Vinden sender varme fra Biscayen og Den Engelske Kanal op mod os, forklarer han.

Og det er jo godt nyt for både sikkerheden på landevejene og danskernes varmeregninger.

Mandag får store dele af landet dog en snert af traditionel vinter.

- Der kommer nedbør ind vestfra. Det kan først på dagen kaste noget slud eller sne af sig i Vestjylland og i Nordjylland. I den sydlige halvdel af landet skal man forvente regn. I løbet af aftenen kan der muligvis falde sne i Nordsjælland, siger Henning Gisselø.

Tirsdag og onsdag bliver med meteorologens ord "småkedelige" med lidt regn, skyer og temperaturer på omkring fem grader.

- Natten til torsdag kommer der så et omslag. Vinden går igen om i sydvest. Der kommer godt med blæst og regn, og så kan det blive over ti grader varmt både torsdag og fredag, fortæller Gisselø.

/ritzau/