Milepæl booster Lundbeck-kvartal

Det er langt bedre end forventet. Med hensyn til driften, så havde analytikerkorpset kun sat næsen op efter godt en milliard.

Salget går rigtig godt for Lundbecks medikamenter. Omsætningsmotoren Ciraplex stiger med fire procent i forhold til samme kvartal sidste år, men kigger man på de mindre omsætningsdrivende medikamenter, så ser det ud som om, der for alvor er ved at komme turbo på salget.

Azilect-salget stiger med 30 procent, Sabril med 38 procent og Onfi med hele 94 procent. Derudover er der vækst for en række nylancerede produkter.

Noget af det, der for alvor skæpper i kvartalskassen, er dog den milepælsbetaling, Lundbeck har fået i forbindelse med samarbejdsaftalen med japanske Otsuku. De to partnere arbejder nu sammen om udviklingen af den Alzheimers-medicin, der indtil videre har fået navnet Lu AE58054. Aftalen har medført en milepælsbetaling på 284 millioner kroner i kvartalet. Oven i det kommer et frasalg af ikke-kerneprodukter i USA, hvilket har medført en gevinst på 454 millioner kroner i første kvartal.

Alt i alt har koncernchef i Lundbeck, Ulf Wiinberg, ikke noget at være utilfreds over i denne omgang.

»Jeg er yderst tilfreds med Lundbecks resultater i første kvartal, som hjælper os godt på vej til at indfri forventningerne til året, men der er dog også grund til at være forsigtig, da vi vil opleve øget generisk konkurrence for Ebixa og stigende omkostninger til produktlanceringer i hele 2013. Derfor fastholder vi forventningerne til helåret,« siger koncernchef Ulf Wiinberg i en kommentar i regnskabet og tilføjer:

»De positive fremskridt i udviklingsporteføljen har ført til nye produktlanceringer, og med vores seneste aftale med Otsuka om Lu AE58054 er vi godt på vej til at indfri vores langsigtede mål.«

Lundbeck er - lige som mange andre medicinalselskaber - altid presset af patentudløb, der åbner for konkurrenters lovlige produktion af kopimedicin. Det er netop, hvad der er med hensyn til medikamentet Ebixa.

Med hensyn til, hvor i verden salget stiger, så kan Lundbeck-toppen notere sig, at det kriseramte Europa kun udvikler sig svagt positivt set som helhed. Her er salgsfremgangen i forhold til samme kvartal sidste år blot tre procent. Anderledes stærk udvikling finder man i salget i USA og øvrige internationale markeder. Her er omsætningen stormet frem med 17 procent.  Trods de stærke kvartalstal nøjes H. Lundbeck dog med at fastholde forventningerne til hele årets resultat. De lyder således stadig på en nettoomsætning på mellem 14,4 og 15 milliarder kroner, mens driftsresultatet (EBIT) ventes at lande på mellem 1,9 og 2,4 milliarder kroner.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip