Militær: 25 mennesker dræbt i Boko Haram-angreb i Niger

Både civile mennesker og oprørere fra den militante bevægelse Boko Haram har angiveligt mistet livet i et blodigt angreb i den sydlige del af Niger.

Omkring 25 mennesker er ifølge Nigers militær blevet dræbt, skriver Reuters, der dog også refererer landets regering for en afvisning af, at der overhovedet har fundet et angreb sted.

Ifølge to militærkilder gik den islamistiske gruppe til angreb på en landsby, hvor fem civile blev dræbt. Angrebet skete onsdag og udviklede sig til en kamp mellem Boko Haram-militante og militæret i Niger.

- Ved at reagere hurtigt var regeringens styrke i stand til at slå dem (soldater fra Boko Haram, red.) tilbage. De fleste Boko Haram-militante er blevet neutraliseret, siger en af militærkilderne ifølge Reuters.

- Situationen er under kontrol, og vi er i gang med oprydningsarbejdet, tilføjer han.

Angiveligt blev 20 krigere fra Boko Haram dræbt i opgøret.

En højtstående embedsmand i Nigers regering afviser dog over for Reuters, at angrebet skulle have fundet sted. Hverken et angreb på landsbyen eller en militær reaktion har udspillet sig, lyder det.

Embedsmanden tilføjer, at ingen mennesker er blevet dræbt.

Boko Haram har i løbet af de seneste måneder intensiveret sine angreb i Niger, Tchad og Cameroun fra højborgen i den nordøstlige del af Nigeria.

Hundredetusindevis af mennesker er blevet fordrevet fra deres hjem på grund af urolighederne.

Nigeria og nabolandene har oprettet en regional militærstyrke, der skal bekæmpe den militante gruppe, og USA's præsident, Barack Obama, har sendt 300 mand til Cameroun for at hjælpe til i kampen mod den nigerianske gruppe.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip