Militærchefer skal for krigsret for tabte kampe mod IS

Det kan koste irakiske militærchefer dyrt at have trukket sig tilbage fra byen Ramadi i landets største provins, Anbar, hvorefter Islamisk Stat overtog kontrollen med den.

Den irakiske premierminister, Haider al-Abadi, har søndag godkendt, at hærcheferne henvises til en krigsret for at have forladt deres positioner i Ramadi i kampen mod Islamisk Stat.

Det fremgår af al-Abadis officielle hjemmeside ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det er et undersøgelsespanel, der har taget beslutningen om at lade militærfolkene retsforfølge, og den beslutning har al-Abadi altså godkendt.

Undersøgelsen viste ifølge en statslig tv-station, at militærcheferne havde rømmet deres positioner i Ramadi stik imod ordrer om ikke at forlade området.

Islamisk Stat erobrede Ramadi i maj, og den irakiske hær er efterfølgende blevet kritiseret for at være flygtet ud af byen, da Islamisk Stat gik i offensiven.

Der er endnu ingen meldinger om, hvornår en retssag skal finde sted, eller hvor mange militære ledere, der skal retsforfølges ved en krigsdomstol.

Tidligere på ugen skabte al-Abadi også overskrifter med lanceringen af en reformpakke, som blandt andet har til formål at afskaffe udbredt korruption i landet.

Den blev vedtaget enstemmigt af det irakiske parlament.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip