Militærstyrker i Burundi vil erobre tv-station efter kup

Flere hundrede demonstranter i Burundi er samlet foran en bygning, der huser landets nationale tv-station i hovedstaden, Bujumbura.

Soldater fra landets væbnede styrker, som onsdag har forsøgt at kuppe sig til magten, vil tvinge sig adgang til stationen.

- Soldaterne, som står bag kuppet, forsøger med magt at tvinge sig adgang til bygningen, så de kan nå ud med deres budskab, siger en anonym ansat på tv-stationen til nyhedsbureauet Reuters.

- De vagter, som beskytter bygningen, gør modstand, siger medarbejderen.

Vidner i hovedstaden siger til Reuters, at der lyder sporadiske skudsalver, efter en generalmajor i Burundis hær, Godefroid Niyombare, har erklæret præsidenten afsat.

Det afvises af talsmænd for landets præsident, Pierre Nkurunziza, som var i Tanzania under kupforsøget. Udenrigsministeriet i nabolandet oplyser onsdag aften, at han er på vej hjem til Burundi.

Storbritanniens Udenrigsministerium omtaler begivenhederne i det afrikanske land som et "militærkup" i den seneste rejsevejledning for landet - udsendt onsdag.

Tidligere onsdag sagde Niyombare, at han og en gruppe andre officerer i hæren og politiet havde afsat Nkurunziza.

Der sker efter uger med uro i det afrikanske land, hvor demonstranter har protesteret over, at præsidenten vil - og har fået grønt lys til - at stille op til en tredje periode som præsident.

I forfatningen hedder det, at en præsident kun må sidde to perioder.

En forfatningsdomstol har afgjort, at Pierre Nkurunziza kan stille op igen, fordi han ikke var folkevalgt i sin første periode.

Vicepræsidenten for domstolen flygtede ud af landet inden afgørelsen, da han ikke ville være med til at underskrive en beslutning, som er i strid med forfatningen.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip