Militant islamist opfordrer danske muslimer til jihad

Videoen viser Abu Khattab og tre andre hellige krigere fra Danmark beskyde billeder af seks kendte danskere. Abu Khattab fortæller nu i en mail til Politiken, at personer som Kurt Westergaard, Lars Hedegaard og Ahmed Akkari blev »billedligt likvideret« for at skabe opmærksomhed.

»Gang på gang har politikere samt medier hånet vores profet og generelt islam. Danmark har selv valgt den her vej ved at bekæmpe muslimerne med deres tunger og våben,« skriver Abu Khattab, der befinder sig i Syrien, i en mail til Politiken.

Han opfordrer desuden danske muslimer til at følge hans eget eksempel og drage i hellig krig, skriver avisen.

»Vi appellerer til enhver om at udføre deres hijrah (muslimers udvandring fra Mekka til Medina, red.) og jihad, hvor end de befinder sig – om det er i Danmark eller i andre lande. Det er også derfor, vi bruger engelske undertekster – for at ramme et bredere publikum,« lyder det ifølge Politiken fra Abu Khattab.

Abu Khattabs video bekymrer justitsminister Morten Bødskov (S). Han oplyser via sin rådgiver i en mail til Politiken, at Politiets Efterretningstjeneste (PET) »holder skarpt øje med personer, der rejser til Syrien for at kæmpe«, og at de »risikerer at blive strafforfulgt, når de vender tilbage«, og at »det gælder selvfølgelig også Abu Khattab«.

Ifølge PET er minimum 65 danskere rejst til Syrien for at kæmpe i den blodige borgerkrig.

Flere af dem har efter sigende sluttet sig til den al-Qaeda-relaterede militante islamistiske gruppe Nusra-fronten, som har gennemført flere selvmordsangreb.

Syrien er imidlertid blot en lille del af et større billede, siger Abu Khattab ifølge Politiken:

»Vores mål er ikke kun Assad-regimet, som folket har misforstået. Han er en lille brik i puslespillet. Der foregår en stor islamisk revolution, som vil overraske enhver hykler. Vores mål ligger på det globale plan – indføre retfærdigheden over hele verden«.

Dagens Gossip