Militante bag Paris-angreb optræder på lækket IS-liste

Skrevet af admin

11/03/2016

Mest læste i dag

Tre af gerningsmændene bag angrebet på spillestedet Bataclan i Paris 13. november, hvor 90 mennesker blev dræbt, optræder på den liste, der angiveligt er blevet lækket fra Islamisk Stat (IS).

Det rapporterer flere tyske medier fredag ifølge nyhedsbureauet AFP.

De tre gerningsmænd er Samy Amimour, Foued Mohamed-Aggad og Omar Ismaël Mostefai, rapporterer tv-stationerne NDR og WDR samt avisen Süddeutsche Zeitung.

Listen, som britiske Sky News er kommet i besiddelse af, indeholder efter alt at dømme navne, adresser og telefonnumre på 22.000 militante jihadister fra gruppen.

Listen er endnu ikke verificeret, og indtil videre er kun 1736 personalefiler blevet offentliggjort af det uofficielle syriske nyhedsbureau Zaman al-Wasl, som også har fået adgang til dokumenterne.

Dokumenterne består af skemaer, hvor der spørges ind til navn, fødested, adresse, blodtype, mors pigenavn, niveau af sharia-forståelse, og hvem der har sørget for kontakten til Islamisk Stat.

Tysk politi, der også har fået adgang til listen, oplyste torsdag, at det vurderer, at dokumenterne er ægte.

Ifølge tyske efterforskere optræder der folk fra hele Europa, USA, Rusland, Indonesien, Sydafrika og Trinidad og Tobago på listen, ligesom dokumenterne ifølge efterforskerne indirekte henviser til hovedmanden bag Paris-angrebet, Abdelhamid Abaaoud.

I alt blev 130 mennesker dræbt i flere angreb på tværs af den franske hovedstad 13. november sidste år.

/ritzau/