Militante erobrer by og skyder helikopter ned i Irak

Militante skød lørdag en helikopter ned og erobrede for en kort bemærkning en by i Irak, hvor den eskalerende vold over de seneste to dage har kostet 25 mennesker livet.

Alle fire medlemmer af helikopterens besætning blev dræbt under et opgør i byen Karma i provinsen Anbar i det vestlige Irak, hvor militæret kæmper mod oprørere, der ønsker den shiamuslimske regering i landet fjernet og i stedet skabe en sunni-islamisk stat.

De sunnimuslimske oprørere har over det seneste år vundet fodfæste i Irak og har også indtaget adskillige byer.

Således kørte en større gruppe militante ind i den lille by al-Sainiyah omtrent 180 kilometer nord for Bagdad fredag. De militante hejste det sorte flag for gruppen Den Islamiske Stat i Irak og Levanten (Isil) over byens regeringsbygning og optog det på video.

Forinden havde de bombet det lokale politihovedkvarter og kæmpet mod regeringens styrker. Mindst fire politibetjente og to militsmedlemmer på regeringens side mistede livet, lyder det fra sikkerhedsmyndighederne i landet.

De militante trak sig dog tilbage fra byen igen lørdag morgen.

- Angrebet begyndte 7.30 fredag aften, hvor vi hørte intense skudvekslinger og flere efter hinanden følgende morter-eksplosioner nær politistationen. Det varede omkring tre timer, siger en af byens borgere ved navn Yasser over telefonen.

Manden fortæller, at de militante kørte rundt i byen hele natten og skrålede religiøse slagsange.

Ifølge politiet kom de militante fra Anbar-provinsen, hvor en selvmordsbombemand lørdag sprængte sig selv i luften i provinsens hovedstad, Ramadi. Seks personer blev dræbt.

Tre landsbyer nord for Bagdad er stadig i de militantes hænder, lyder det fra sikkerhedskilder.

Sidste år var det blodigste siden den sekteriske vold i landet ellers begyndte at løje af i 2008.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip