Militante krigere stormer hotel i Mogadishu

Et bombeangreb har lørdag eftermiddag fundet sted på et hotel i Somalias hovedstad, Mogadishu, og militante krigere er fortsat i hotelbygningen.

Det oplyser politiet ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- De udførte først et selvmordsbombeangreb, hvorefter de stormede bygningen. De befinder sig fortsat derinde, og den tunge skududveksling fortsætter, siger major Nur Farah.

Ifølge politiet er det den islamistiske gruppe al-Shabaab, der står bag angrebet, som blev indledt omkring klokken 16.30 lokal tid.

Det er endnu sparsomt med oplysninger, og det vides heller ikke, om der er nogle tilskadekomne.

Ifølge flere internationale medier er det Hotel Naasa Hablood, der er under angreb. Hotellet ligger i den nordlige ende af Mogadishu og bruges ofte af politikere.

En fotograf fra nyhedsbureauet AFP, som befinder sig på stedet, fortæller, at han først hørte en kæmpe eksplosion efterfulgt af tunge skud fra maskingeværer.

- Der bliver skudt inde på hotellet, men vi ved ikke, hvad der foregår, siger Abdihafid Mudey.

Al-Shabaab, der er tilknyttet al-Qaeda, udfører ofte angreb i den somaliske hovedstad. Det sker i et forsøg på at vælte den vestligtstøttede regering i landet.

Den militante islamistiske bevægelse ser sig selv som jihadkrigere i kamp mod islams fjende og har som mål at indføre sharialovgivning.

For tre uger siden blev 15 mennesker dræbt og mindst 50 andre såret i et angreb udført af al-Shabaab mod Ambassador Hotel i Mogadishu.

Her kørte en selvmordsbomber sin bil ind i en port ved hotellet. Eksplosionen var så kraftig, at hele fronten af den seks etager høje bygning blev revet af.

I mere end 12 timer belejrede bevæbnede mænd fra al-Shaabab hotellet, før det lykkedes politiet at storme det.

/ritzau/

Dagens Gossip