Militante optrapper angreb i Nigerias delta-region

Militante har angrebet Nembe olierørledningen i Nigerias Delta region, siger en lokal embedsmand lørdag, efter at gruppen Niger Delta Revengers havde udsendt en erklæring om et angreb mod oliefaciliteter.

- Vi hørte en række angreb finde sted i nat, siger den lokale embedsmand Bello Bina i delstaten Bayelsa.

Nigerias hær siger samtidig, at den er ved at gennemsøge et område i deltaet i en eftersøgning efter den tidligere militante leder "Tompolo".

Niger Delta Revengers (Hævnerne) har stået bag en række bombeangreb mod olierørledninger. Gruppen beskylder olieselskaberne for at være skyld i forurening og fattigdom i deltaregionen.

Den militante gruppes angreb har reduceret Nigerias produktion af olie til det laveste niveau i 20 år.

En talsmand for Chevron vil ikke kommentere udviklingen.

Nigeria er Afrikas mest befolkningsrige land med knap 174 millioner indbyggere. Landet har sendt militære forstærkninger til deltaet for at nedkæmpe den militante gruppe.

Men blandt andre den britiske udenrigsminister, Philip Hammond, siger, at Nigerias regering må se på konfliktens rødder og uretfærdigheden i deltaregionen.

Nigerdeltaet har nogle af verdens største mangroveskove. Her har mange lokale stammer ikke set noget til den bedre levestandard, de blev lovet, da olien blev opdaget i i 1950'erne.

Nigerias præsident, Muhammadu Buhari, der også kæmper med Boko Haram i den nordlige del af Nigeria, har udvidet en amnesti til militante fra 2009. Men han har skåret ned på den økonomiske støtte til udviklingen af deltaet og aflyst kontrakter med tidligere militante.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip