Miljøminister: Naturbeskyttelseslov må følge med tiden

Der er meget stramme regler for, hvad man må bygge indenfor strandbeskyttelseslinjen i dag, men det vil miljø- og landbrugsminister Eva Kjer Hansen (V) lave om på.

Hun vil give en hjælpende hånd til de kommuner, der gerne vil skabe mere aktivitet i bynære naturområder og som gerne vil bygge hytter, caféer og andet, der kan trække flere turister til.

- De får i dag afslag, fordi der i miljøbeskyttelsesloven i dag er forbud mod "tilstandsforandring", som det hedder.

- På den måde tager reglerne ikke højde for, at vi lever anderledes end tidligere. Vi dyrker meget mere motion og bruger naturen på andre måder, for eksempel i forbindelse med vinterbadning.

- Danmark skal være et aktivt sted, hvor vi udvikler os og ikke et frilandsmuseum, siger hun.

Ministeren vil derfor lempe restriktionerne i loven, så kommuner med kystlinje får større udviklingsmuligheder.

- Alle meldinger fra kommuner og erhverv, som jeg har fået, siger at der ligger en vækst- og beskæftigelsesgevinst i at gøre det, fordi man får mere attraktive områder.

- Det vil trække turister til, og det vil gøre områderne mere attraktive at bosætte sig i, siger hun og afviser, at den danske natur risikerer at blive ødelagt af en lovændring.

- Jeg har ingen intention om at ødelægge de ubebyggede kyststrækninger. Dem skal vi værne om, siger hun.

Forslaget om en ændring af forbuddet mod byggeri af mindre anlæg indenfor strandbeskyttelseslinjen præsenteres mandag som en del af et vækstudspil.

Strandbeskyttelseslinjen blev indført i 1937 og omfattede dengang alle områder, der lå mindre end 100 meter fra kystlinjen.

Siden blev den udvidet til at omfatte alt i 300 meters afstand fra kysten.

/ritzau/

Dagens Gossip