Miljøminister vil hjælpe virksomheder i giftvirvar

»Vi har undersøgt hele markedet for hverdagsgifte i Danmark, og vi kan se, at der er et reelt problem med, at virksomheder ikke overholder reglerne,« siger Pia Olsen Dyhr, der er ministervikar for barslende Ida Auken (SF).

»De fleste ved godt, at landbrugets brug af sprøjtemidler kan skade miljøet, men når det kommer til hverdagens gifte så som håndsprit, myggespray og skadedyrsmidler, så er folks viden meget begrænset,« fortsætter Pia Olsen Dyhr.

Derfor er hun nu gået sammen med branchen for at sikre, at virksomhederne får den nødvendige viden.

Biocider er for eksempel myggespray, håndspray og algemidler, men stoffet findes også i blandt andet sko, maling, tøj og møbler og kan give allergi og udslæt på mennesker. Derudover kan biocider være giftig for plante- og dyrelivet.

Miljøministeren samler nu et panel bestående af repræsentanter fra erhvervsliv, myndigheder og organisationer. De skal ifølge en pressemeddelelse sørge for, at der bliver passet bedre på miljøet og befolkningens sundhed.

»Arbejdet i det nye panel skal give virksomhederne de bedste betingelser for at bruge godkendte produkter på den rigtige måde, og de kan samtidig blive inspireret til at udvikle bedre og mere sikre midler. Det er min ambition, at Danmark skal være bedst i EU til bæredygtig bekæmpelse af skadedyr,« siger Pia Olsen Dyhr.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip