Miljøsvin i Horsens får brev fra kommunen

 

Flere borgere i Horsens Kommune er så dårlige til at sortere affald, at kommunen nu sender dem en løftet pegefinger. Miljøstationerne bliver ofte brugt til andet end papir, glas og batterier. Kommunen har allerede i løbet af i år spottet 10 borgere, som har misbrugt miljøstationerne. I fjor var tallet 35 borgere.

- Det sker jævnligt, at vi ved systematisk gennemrodning af affaldet opsporer afsenderen. Når vi har fundet frem til navn og adresse, får vedkommende et venligt men bestemt brev fra os om, at det er ulovligt at bruge miljøstationerne til andet end papir, glas og batterier. Gør de det én gang til, anmelder vi dem til politiet, men det oplever vi heldigvis sjældent, fortæller Isabella Møller Pillsburg, Affald og Genbrug i Horsens Kommune.

Hun ærgrer sig over mentaliteten og hæfter sig ved, at det også går ud over borgere, som opfører sig ordentligt.

- Det koster penge, når vi skal fjerne affaldet, og på den måde kan svineriet komme til at gå ud over alle borgere – også dem der opfører sig korrekt, siger Isabella Møller Pillsburg.

Det affald, som borgerne efterlader ved miljøstationerne, kan være alt lige fra store ting som billedrammer og sofaer til sække eller Bilka-poser fyldt med papir.

Dagens Gossip