Milla købte en sund snack i supermarkedet: 4-årig søn fik voldsom allergisk reaktion

Skrevet af Ninna Andreasen

13/04/2016

Mest læste i dag

Milla Dahl fra Odense købte mandag friske ærter i Rema1000.

Hun og sønnen på fire år hyggede sig med at pille den sunde snack fra bælgene. Kort efter gik det helt galt. Sønnens øjne hævede voldsomt op og begyndte at løbe.

I et Facebook-opslag, som nu er gået viralt og er delt over 11.500 gange, forklarer hun, at hun og sønnen både vaskede hænder før og efter, de pillede ærterne.  

- Billedet taler vist for sig selv! Han fik en meget kraftig allergisk reaktion. Tør simpelthen ikke tænke på hvor mange kemikalier ærterne er sprøjtet med!, skriver Milla Dahl i opslaget. Hun advarer andre mod ærterne og fortæller, at hun måtte søge lægehjælp til sin lille søn. 

Milla Dahl skriver i dag som en kommentar på opslaget, at drengen er i bedring efter at have fået en hel del medicin.

Ærteallergi er mere almindeligt
Hos Astma-Allergi har man hørt om opslaget og episoden. Rådgivningschef Betina Hjorth vil dog være yderst forsigtig med at give sprøjtegifte skylden.

Hun mener, at det er langt mere sandsynligt, at der er tale om allergi over for friske ærter.

- Man kan godt have allergi over for ærter. Det er ikke ukendt, men ikke en almindelig allergi. Det er typisk, hvis man har pollenallergi. Allergi over for peanuts kan give allergi over for ærter, forklarer hun til dagens.dk.

Betina Hjorth forklarer desuden, at mange ærteallergikere ikke reagerer på kogte ærter, men godt kan få reaktioner af de små rå, runde bælgfrugter.

Læs også: Mia købte allergi-mærkede vådservietter: Så kom Malte på 1,5 år til at se sådan ud

- Jeg kender ikke til allergiske reaktioner på sprøjtegifte. Men jeg kender til det på almindelige ærter, siger hun.

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler: