Mille Dinesen: Det er i rynkerne erfaringen sidder

Hvornår føler du dig kvindelig?

Når jeg har det godt, er glad og kan mærke, at fysikken og psyken er i balance, føler jeg mig dobbelt så smuk, dobbelt så tiltrækkende og dobbelt så kvindelig, på den gode måde.

De dage er det fuldstændig ligegyldigt, hvad jeg har på. De dage lykkes alt, på trods.

På dage, hvor jeg så ikke er helt så afbalanceret, kan en stilet, smykker og et godt hår gøre rigtigt meget for holdningen og selvfølelsen.

Læs om den nye, store bryst-trend på IN.dk

 Hvad er din holdning til skønhedskirurgi?

Altså, der var engang, jeg syntes, Nicole Kidman var fantastisk inspirerende på alle niveauer. I dag synes jeg mest af alt, hun er lidt sørgelig med alle sine kunstige indgreb.

Som skuespiller er ansigtet et af dine vigtigste værktøjer. Det er i rynkerne og folderne, historierne og erfaringerne sidder. Med for meget plastikkirurgi forsvinder mimikken og dermed livet. Faktisk synes jeg ikke, man ser yngre ud, bare mere mærkelig.

Det oplevede jeg på nært hold, da jeg sidste år var i Monte Carlo og modtog prisen for ’Rita’. Folk skal selvfølgelig have lov til at gøre, hvad de vil. Jeg synes bare, det er ærgerligt, når man ser de samme bryster på 10 forskellige kvinder.

Og sådan helt feministforarget kan jeg da godt blive, når jeg ser ’Nye bryster’ skrevet med fede typer på busserne i Indre By. Kvinders bryster er pludselig blevet en vare, man kan købe på lige fod med nye briller.

Går du indimellem uden makeup?

Ja. Det meste af tiden. Jeg hælder klart til det naturlige. Jeg har prøvet forskellige varianter af korttidsforskønnelser – senest var det kunstige vipper, der holder i et par uger.

Det er sjovt at prøve, men jeg er mest til det naturlige.

Tror du også på vand og masser af søvn, eller skal der produkter til?

Begge dele. I mit skab har jeg både Tromborg, Aveda og Balance Me. Alle mærker, jeg har tillid til, fordi de gør en stor indsats for at producere under forhold, der på alle måder passer på verdenen og os selv.

Jeg kan også anbefale Body SDS. De to træningsformer Cufei og Pafei (en kombination af yoga, karate og vejrtrækning, red.) er de eneste to træningsformer, jeg har fastholdt, og de har fulgt mig i mere end 12 år.

Hvem er dit stilikon?

Gwyneth Paltrow og Charlize Theron står højt på min hitliste. De ser naturlige og sunde ud. Den slags typer, man får lyst til at tage en bid af, og jeg stadig tror på er sig selv uden indgreb.

Lur mig, om ikke der er en god portion sund mad og yoga med i det skønne udseende.

Hvilken kvinde vil du gerne være, og hvordan skal hun udtrykkes i din stil?

Der er rimelig kaotisk inden i mig. Jeg er meget sjældent særlig længe i den gode, gamle nutid.

Derfor har det altid været enormt vigtigt for mig at skabe stringens og kontrol i mine omgivelser, mit tøj, min bolig osv.

I dag ved jeg godt, at det er indefra, roen skal komme. Det er et arbejde i proces. Jeg øver mig. Min yoga- og Pafei-træning tvinger mig til at være i nuet, og så opnår jeg en nærmest meditativ tilstand ved at gå i min have og dyrke den.

På sigt kan det være, at man pludselig ser mig i flagrende, storblomstrede kjoler.

Læs om tidens mest populære plastikoperationer på IN.dk

Mille Dinesen kan opleves i tv-serien ’Rita’ fra den 11. september på TV2.

Af Anne Sofie Arctander Paustian, IN.dk, Redigeret af Juliane Olsen, Newsdesk,  Aller Media.

Dagens Gossip