Millennium-forfatter støtter Politiken: Jeg skammer mig

Forlaget bag opfølgeren til den svenske krimitrilogi og storsællert Millennium holder kortene tæt til kroppen, før bogen - "Det der ikke slår os ihjel" - rammer boghandlerne torsdag.

Politiken har kritiseret, at avisen ikke - som det er kutyme - på forhånd har fået et anmeldereksemplar. Derfor har avisen afslået et tilbud om interview med forfatteren, David Lagercrantz.

Lagercrantz støtter den danske avis.

- Jeg står på journalisternes side i denne sag. Jeg ved ikke, om jeg havde gået med på sådan en aftale, siger Lagercrantz til Göteborgs-Posten.

Han siger, at han "skammer sig" over håndteringen, men han "vil ikke skælde ud på nogen".

Politikens litteraturredaktører, Jes Stein Pedersen, forklarer i en kommentar, hvorfor man har sagt nej til et interview. Han uddyber sit syn på sagen over for Sveriges Radio.

- Normalt ville vi aldrig tale med en forfatter, uden at vi først har læst bogen. Det betragter vi som del af vores professionalisme, siger Jes Stein.

Det er forlaget Norstedts, der udgiver det fjerde værk i krimiserien, som er skabt af forfatteren Stieg Larsson, som døde i 2004.

David Lagercrantz er journalist og forfatter, og han har blandt andet skrevet en biograf af fodboldspilleren Zlatan Ibrahimovic. Den meget roste bog blev senere kritiseret, da det kom frem, at forfatteren havde opdigtet nogle af Zlatans citater.

Forfatteren begyndte at promovere "Det der ikke slår os ihjel" allerede i maj, da han gav interview til flere amerikanske aviser.

I Sverige har ti medier fået tilbudt bogen til gennemlæsning før udgivelsen.

En PR-ansvarlig, Fanny Birath, for forlaget forklarer afslaget til Politiken med, at det er en vanskelig opgave at håndtere en udgivelse i 26 forskellige lande.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip