Milliardær ønsker at modtage syriske flygtninge på sine hoteller

Tilbage i april måned udtalte milliardæren Petter Stordalen, at han var klar på at lade hundredvis af flygtninge tjekke ind på de hoteller, der har sikret forretningsmanden en tyk tegnebog.

Nordmanden forklarede dengang til medierne, at han ville indlogere 1.000 flygtninge, hvis ikke de norske myndigheder bidrog med løsninger til at huse de mange flygtninge, der for tiden jagter en bedre tilværelse i Europa.

Nu ser det ud til, at løftet her fem måneder senere kan blive til virkelighed.

- Mit løfte er et udtryk for en fortvivlelse og en medmenneskelighed. Jeg blev påvirket og er endnu mere bekymret over situationen i dag, siger Petter Stordalen til norsk TV2.

Læs også: Danskere byder flygtninge velkommen med venlighed og gaver - men pas på med misforstået godhed

I interviewet med tv-kanalen fortæller Petter Stordalen, at han med kort varsel kan invitere omkring 300 flygtninge på hotelophold.

- Det gælder både hoteller i Norge og Sverige, siger Petter Stordalen, der også har hoteller i København.

Den stenrige forretningsmand har allerede været i kontakt med de norske myndigheder om ideén, og nu er det op til dem at bestemme, om forslaget skal blive til virkelighed.

De store flygtningestrømme har ifølge Expressen fået Petter Stordalen til at donere to millioner norske kroner til UNICEF.

Følg Dagens Politik for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip