Milliarder fortsat fanget i britiske ejendomsfonde

Skrevet af admin

11/07/2016

Mest læste i dag

Mange investorer i britiske fonde, der er investeret i ejendomme, er fortsat fanget. Senest har Aberdeen Asset Management, der ellers lovede at lade folk trække sig ud mandag, meddelt, at dørene forbliver lukket.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, der citerer en meddelelse fra kapitalfonden, hvis UK Property fund har investeret 30 milliarder kroner i ejendomme.

- Vi mener, at det er det rigtige at gøre for at give de resterende investorer tid, skriver administrerende direktør Martin Gilbert, der holder telefonerne lukket to dage til.

Aberdeen er en af mindst seks ejendomsfonde, der har lukket for alle aktiviteter efter Storbritanniens afstemning om fortsat EU-medlemskab. Samlet har de seks fonde over 23 milliarder pund investeret i ejendomme.

De lukkede ned, fordi investorerne i stor stil begyndte at trække deres penge ud. Det gav risiko for, at fondene kunne blive nødt til at holde brandudsalg af deres aktiver og dermed ødelægge deres egen værdi.

Afstemningen, hvor Storbritannien besluttede at melde sig ud af EU, har ikke bare sendt pundet voldsomt på retur, men også skabt enorm usikkerhed om fremtiden for Storbritannien i EU.

Storbritanniens ejendomsmarked er i forvejen højspændt af underudbud og en større mængde udenlandske købere, der har sendt priserne helt til tops. Derfor er der frygt for et kollaps af boligmarkedet.

- Der bør være et øjeblikkeligt fald i værdien af både erhvervs- og boligejendomme og usikre byggeprojekter vil sandsynligvis blive skrottet. Det vil ske hurtigt og bliver ganske ukomfortabelt.

- Det er konservativt at forvente et fald i priserne på op til 10 procent over det næste år, op til 20 procent i eftertragtede områder, skriver børsmægleren finnCap ifølge erhvervsmediet Business Insider.

Børsnoterede byggeselskaber som Barratt Development og British Land er faldet med omkring 50 procent i værdi siden afstemningen.

/ritzau/