Milliarder skal gøre Arla mere miljøvenlig

Mejerikoncernen Arla vil fordoble eksporten af mejeriprodukter fra Europa til vækstmarkeder uden for EU frem mod 2017. Det betyder, at Arla investerer 2,2 milliarder kroner med vægt på en mere klima- og miljøvenlig produktion i 10 lande.

Den ene milliard investeres i produktionsanlæg i Danmark, oplyser Arla.

- I år skruer vi markant op for investeringer til mejerier, der laver produkter til eksport. Vores salg til vækstmarkederne uden for EU vokser hurtigt, og vi skal sikre, at vi kan følge med den vækst i de kommende år.

- I Arla vil vi gerne vokse på den gode måde, og derfor investerer vi også over 125 millioner kroner i tiltag, der skal gøre vores produktion endnu mere bæredygtig og klimavenlig, siger Povl Krogsgaard, der er viceadministrerende direktør i Arla, i en pressemeddelelse.

I alt går 750 millioner kroner til produktion af produkter til Arlas strategiske vækstmarkeder uden for EU, som er Rusland, Kina, Mellemøsten og Afrika. Sidste år investerede Arla 466 millioner i produktionen til dette marked.

Arlas produktions-investeringer i 2014 udgør knap tre procent af den forventede omsætning på cirka 79 milliarder danske kroner, hvilket også er ambitionen i Arlas koncernstrategi 2017.

Målet er at øge lønsomheden i Arlas forretning og dermed skabe en bedre langsigtet indtjening for Arlas andelshavere.

Den største enkeltinvestering i år er på cirka 530 millioner kroner i et byggeri, der allerede er i gang, af et nyt laktoseanlæg ved Danmark Protein i Nr. Vium i Vestjylland.

Det skal fremstille højtforædlede laktose-produkter baseret på valle. Disse ingredienser skal blandt andet bruges til produkter inden for børneernæring og sælges over hele verden af Arlas datterselskab Arla Foods Ingredients.

- Det er en meget vigtig investering. Et af vores mest lønsomme forretningsområder er valle-baserede ingredienser til fødevareindustrien, og den forretning skal fordobles frem mod 2017, siger Povl Krogsgaard.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip