Million-aflønning til S-forfatter holdes hemmelig

Den hemmelige socialdemokrat, der har skabt røre i den socialdemokratiske andedam med sin bog om skærmydsler i folketingsgruppen, kan se frem til en pæn betaling for besværet.

Og for at gøre det sværere at spore den anonyme skribent sender forlaget honoraret til et selskab, der er oprettet til lejligheden, skriver Politiken tirsdag.

- Der er etableret et selvstændigt selskab til lejligheden. Her indbetaler vi forfatterens royalty, siger Jakob Kvist, der er forlagsdirektør ved People's Press.

Der er tale om et danskregistreret selskab, der betaler skat her i landet.

Den kontroversielle bog, der udkom sidste mandag og er på dagsordenen i den socialdemokratiske folketingsgruppe tirsdag, er trykt i 25.000 eksemplarer.

Jakob Kvist vil ikke udtale sig om detaljer i forlagets aftale med den anonyme forfatter og understreger, at det store oplag endnu ikke er solgt.

- Med de to forbehold ville udbyttet for en forfatter ved et oplag på 25.000 med vores aftale typisk ligge på godt en million kroner, siger han til Politiken.

Forlagsdirektøren oplyser, at kun tre personer på forlaget kender navnet på forfatteren: han selv, hans meddirektør og en forlagsredaktør.

- Der har været en redaktionel proces, som forfatteren har været en del af, og hvor ting er blevet tjekket og undersøgt. Så er der lagt røgslør ind i bogen for at beskytte forfatteren, og der er anvendt satire, altså overdrivelse.

- Men samlet set er der mere rigtigt i bogen end forkert, siger Jakob Kvist.

Det er ikke kun med visse greb i bogen, forlaget har forsøgt at sløre, hvem forfatteren er. Det gælder altså også udbetalingen af honorar til skribenten.

- Selv om der hverken er offentlighed om vores forfatterkontrakter eller folketingsmedlemmers indtægter, har vi gjort det yderste for at beskytte forfatterens identitet, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip