Millionbøde for sjuskeri i vekselbureau

Skrevet af admin

02/02/2016

Mest læste i dag

Endnu et vekselbureau er blevet straffet for ikke at føre en tæt kontrol med kunder og penge.

Det er det tidligere Monex City ApS, som fra adressen Vester Farimagsgade i det indre København vekslede valuta uden at følge reglerne.

Bøden til selskabet er blevet fastsat til en million kroner. Straffen er fastsat i et retsmøde i Københavns Byret, hvor selskabet ikke mødte op, oplyser anklager Karina Ankergren fra Bagmandspolitiet til Ritzau.

Sagen er rejst, fordi vekselbureauet i 2013 ikke fulgte de regler, som skal hindre hvidvask og finansiering af terrorisme.

For eksempel fik Monex City ikke indberettet en stribe mistænkelige transaktioner til Bagmandspolitiet.

De 35 transaktioner løb op i 4,3 millioner kroner, står der i anklageskriftet, som dommeren har nikket til.

Desuden var der sjuskeri med en række andre vekslinger, hvor Monex City ikke sikrede sig adresse og legitimation på kunderne.

Dommen lægger sig på samme høje niveau, som er blevet set i flere andre sager, hvor reglerne mod hvidvask ikke er blevet overholdt.

Tidligere i år fik et andet bureau en bøde på 200.000 kroner, og sidste år var der en tredje sag med en sanktion på en million kroner.

Men sagen om Uni Travel & Exchange på Nørrebrogade i København indtager den tvivlsomme foreløbige førsteplads.

Dette bureau blev forleden dømt for hæleri og for overtrædelse af reglerne om hvidvask. Bøden løb op i 92 millioner kroner, og samtidig blev far og søn i firmaet hver idømt fængsel i seks år.

De havde i årevis fungeret som vaskeri for kriminelle, fastslog Københavns Byret. Begge har dog anket dommen.

/ritzau/