Millioner af demonstranter ventes på gaden i Bangkok

Mellem to og tre millioner regeringskritiske demonstranter ventes ifølge avisen Bangkok Post på gaden søndag i Thailands hovedstad, Bangkok.

Det siger en talsmand for den nystiftede organisation PDRC (Folkets Demokratireform Komité) til avisen.

Demonstrationerne kommer hovedsageligt til at foregå på fem forskellige steder i og omkring Bangkoks centrum, og de kan vare helt til mandag morgen.

Der ventes også demonstrationer foran premierminister Yingluck Shinawatras bolig søndag eftermiddag, men allerede søndag morgen lokal tid var de første demonstranter på vej mod premierministerens hjem.

En farverig gruppe på omkring 1000 kvinder og såkaldte ladyboys - transvestitter - udstyret med fløjter og thailandske flag var demonstranternes fortrop, men de ventes at få følgeskab af flere store grupper.

Premierminister Yingluck Shinawatra, som opløste landets parlament den 9. december og udskrev valg, er dog ifølge Bangkok Post slet ikke hjemme, men befinder sig det nordøstlige Thailand, hvor hendes parti har den største opbakning blandt befolkningen.

Demonstranterne har erklæret, at de alligevel gennemfører de varslede demonstrationer på stedet.

Omkring 100 politifolk var søndag morgen lokal tid på pletten omkring premierministerens hus, hvor demonstrationer ventes at toppe søndag eftermiddag.

Landets største oppositionsparti, Demokraterne, meldte lørdag ud, at det vil boykotte valget, som finder sted 2. februar.

Oppositionen frygter, at valget kun vil være til fordel for Yingluck Shinawatra og hendes ældre bror, den tidligere premierminister Thaksin Shinawatra, som blev væltet fra posten i 2008 og bor i eksil, men beskyldes for at lede landet gennem sin søster.

Thaksins parti Phau har bred støtte blandt landets fattige landbefolkning, og det ventes, at partiet trods de omfattende protester i Bangkok vil vinde valget i februar.

Protesterne mod regeringen og premierministeren brød ud i starten af november, efter at regeringen i oktober foreslog amnesti for personer dømt for politisk-relaterede lovovertrædelser i perioden 2006-2013. Forslaget blev senere trukket tilbage.

/ritzau/

Dagens Gossip