Millioner af ferierejser er ikke forsikret mod konkurs

Blot på 125.000 af de 14 millioner danske flyrejser hvert år er der købt beskyttelse mod luftfartselskabets eventuelle konkurs. Dermed risikerer mange danskere både at miste rejse, penge og hjemrejsetransport, hvis de strander i udlandet med en billet til et krakket flyselskab, skriver Børsen.

Kun ferierejsende, der køber flybilletter hos en udbyder, som er etableret i Danmark, har mulighed for tilkøb af konkursdækning. Det har den danske rejsebranche uden held forsøgt at få ændret.

»Vi har prøvet alle mulige scenarier. Det korte af det lange er, at vi ikke kan fange de udenlandske flyselskaber,« siger Lars Thykier, der er administrerende direktør i Danmarks Rejsebureau Forening.

Ifølge Børsen behandlede Folketinget sidste måned rejsegarantifondsloven. Her konkluderede erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF), at sagen er et europæisk anlæggende, hvorved problemet blev sendt videre til EU uden dansk løsning.

Rejsearrangører i Danmark, som repræsenterer charterbureauerne, har i et brev til ministeren udtrykt deres misbilligelse over for den uløste problemstilling.

»En henvisning til EU synes således næppe i sig selv at være en farbar løsningsmodel. Vi har et problem i Danmark. Vi må finde en løsning i Danmark,« skriver direktør Henrik Specht ifølge Børsen i brevet.

Ifølge Birgitte Fjeldhoff, direktør i Rejsegarantifonden, skal man som køber handle hos en udbyder med dansk CVR-nummer. Det betyder nemlig, at udbyderen er underlagt medlemskab af Rejsegarantifonden, der håndhæver lovgivningen på området.

»Hvis man gerne vil sikre sine penge mod konkurs, skal man købe en samlet pakkerejse hos det samme rejsebureau,« siger hun til Børsen.

Dagens Gossip