To millioner er flygtet fra Syrien

En rapport fra FNs Flygtningehøjkommissariat UNHCR viser, at strømmen af børn, kvinder og mænd, der har krydset grænse til et af nabolandene, er tidoblet over de seneste 12 måneder.

»Syrien er blevet den store tragedie i dette århundrede - en skammelig humanitær katastrofe med lidelser og fordrivelse uden sidestykke i nyere historie,« siger FNs flygtningehøjkommissær António Guterres.

I gennemsnit søger næsten 5.000 tilflugt i Syriens nabolande hver dag.

»Hvis situationen fortsætter med at forværres i samme tempo, vil antallet af flygtninge kun vokse, og nogle af nabolandene kan blive bragt til randen af kollaps,« siger UNHCR-udsending og skuespiller Angelina Jolie.

Antallet af internt fordrevne ligger stabilt på omkring 4,25 millioner ifølge rapporten fra UNHCR.

Ministre fra Irak, Jordan, Libanon og Tyrkiet, som alle grænser op til Syrien, og som er de største modtagere af syriske flygtninge, mødes med embedsmænd fra FN i Geneve onsdag for at arbejde på at få mere international støtte.

UNHCR sagde i sidste måned, at det var lykkedes at afværge, at flygtningekrisen kom ud af kontrol.

Men »en mere omfattende og sammenhængende strategi« end de 2,9 milliarder dollar, der allerede er på vej, er nødvendig, skriver FN i rapporten.

Syriens opstand mod fire årtiers ledelse af præsident Bashar al-Assad og hans familie har udviklet sig til en stadig mere sekterisk borgerkrig, der har kostet mere end 100.000 livet ifølge FN.

BNB/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip